Cine sunt cele trei românce, care au jefuit magazine de cosmetice din Anglia. Au fost condamnate la închisoare

Cine sunt cele trei românce, care au jefuit magazine de cosmetice din Anglia. Au fost condamnate la închisoare

Trei românce, care au jefuit magazine de înfrumusețare din Anglia, au fost condamnate la închisoare pentru o infracțiune de peste 47.000 de euro. Ele făceau parte dintr-o „bandă profesionistă” de hoți.

Româncele au fost condamnate la închisoare FOTO: Arhiva

Româncele au fost condamnate la închisoare FOTO: Arhiva

Ancuta-Alexandra Ion, în vârstă de 28 de ani, Grama Zorila, în vârstă de 31 de ani, și Ana Iosif, în vârstă de 28 de ani, au atacat supermarketuri și magazine de cosmetice din Londra.

Potrivit dailymail , banda a fost prinsă când poliția le-a oprit mașina și a găsit „produse cosmetice și haine îndesate în tălpile și cizmele celor două mașini pe care le conduceau”.

Oamenii legii spun că produsele de înfrumusețare sunt o țintă populară pentru bandele de hoți , din cauza dimensiunilor lor mici și a ușurinței cu care pot fi revândute.

Zorilă și Iosif au fost condamnate la câte 23 de luni de închisoare, iar Ion a fost închisă pentru 20 de luni, după ce au recunoscut că au conspirat la furt între 1 mai și 1 iunie anul trecut.

Procurorul Stephen Spence a declarat la audieri că „grupul profesionist de hoți” a luat parte la o operațiune „sofisticată”, în cadrul căreia „vizau anumite magazine și anumite articole în timpul raidurilor”. De asemenea, a precizat că „multiplele ocazii de furt au fost planificate de la început până la sfârșit” și au făcut parte dintr-o „conspirație mai mare și continuă”.

Ce a spus avocatul celor trei românce

Avocatul Abdul Kapadia a declarat că Grama Zorila este mamă a trei copii, iar în momentul jafului „se lupta cu banii și era disperată”.

Ana Iosif, mamă a trei copii și care avea patru condamnări anterioare pentru furt, făcuse o „greșeală și îi părea rău”.

Kapadia a declarat că Ancuța Simion nu avea condamnări anterioare și tocmai dăduse naștere celui de-al doilea copil al său. Ea era „disperată” când a comis infracțiunile și „regretă profund ceea ce s-a întâmplat”.

Potrivit publicației citate, Marea Britanie este afectată de o epidemie de furturi din magazine. Cifrele poliției de luna trecută arătând că infracțiunile au crescut cu 30% într-un an, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii.

Aproape 444. 000 de infracțiuni au fost înregistrate de forțele de ordine din Anglia și Țara Galilor până în martie, față de 342 în precedentele 12 luni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 Ianis Hagi, stop joc / S-a aflat motivul pentru care tricolorul nu mai are voie să intre în vestiarul lui Rangers

3 Belarusul se pregătește să atace Ucraina?

4 “Am anunțat Apele Române, au zis să le trimit poze” / O plajă din Neptun plină de oameni a fost inundată

5 Cu monstrul rusesc din adâncuri s-a încheiat o eră. Povestea celui mai mare submarin nuclear construit vreodată