Cine se bate cu Putin în alegerile prezidențiale: o mamă singură cu trei copii, fără experiență politică

Cine se bate cu Putin în alegerile prezidențiale: o mamă singură cu trei copii, fără experiență politică

Vladimir Putin, va avea în așa-zisele alegeri prezidențiale programate în martie 2024 o competitoare de 40 de ani, care susține că vrea să câștige chiar dacă nu are niciun fel de experiență politică la nivel federal.

Dunțova este deja acuzată că face jocurile Kremlinului FOTO duntsova2024.ru

Dunțova este deja acuzată că face jocurile Kremlinului FOTO duntsova2024.ru

Ekaterina Dunțova crede că vârsta, sexul și lipsa de experiență în politica Kremlinului ar putea deveni unele dintre cele mai mari atuuri ale sale.

Vladimir Putin nu și-a anunțat încă oficial intenția de a candida pentru realegerea sa anul viitor, dar ar putea avea deja un potențial competitor neașteptat în persoana Ekaterinei Dunțova, o jurnalistă din regiunea Tver, care și-a anunțat candidatura pentru președinție săptămâna trecută.

De ce am luat această decizie? Îmi iubesc țara noastră, îmi doresc ca Rusia să fie un stat democratic și pașnic în plină expansiune. Dar în prezent, țara noastră se îndreaptă într-o direcție complet diferită”, a declarat Dunțova în anunțul postat pe rețelele de socializare, joi.

Îmi dau seama că mulți acum vor să aștepte... dar trebuie să acționăm... Hai să încercăm cel puțin! Să încercăm să câștigăm aceste 'alegeri'!”.

Candidată independentă, ajutată de familie

Dunțova, o mamă singură, de 40 de ani, cu trei copii, fără experiență anterioară în politica la nivel federal din Rusia sau afiliere la vreun partid, pare a fi o alegere improbabilă pentru postul controlat de Putin - acum în vârstă de 71 de ani - de peste două decenii.

Sunt diferită în sensul că sunt mai implicată în discursul politic local, în [problemele de] guvernare locală„, a declarat Dunțova pentru The Moscow Times . „Pentru mine este important că trăiesc ca majoritatea oamenilor din această țară. Toate îngrijorările lor, problemele lor îmi sunt apropiate și dragi”, a mai spus aceasta.

Ca o candidată independentă cu un program pro-pace, este probabil ca Dunțova să se confrunte cu o serie de provocări pe drumul către asigurarea locului ei în cursa prezidențială, arată sursa citată.

Duntsova și-a construit cariera de jurnalism în orașul istoric Rzhev

Duntsova și-a construit cariera de jurnalism în orașul istoric Rzhev FOTO duntsova2024.ru

Legea electorală rusă cere mai întâi ca o candidatură a Dunțovei să fie susținută de un grup de interes special de 500 de persoane care trebuie să se adune într-un singur loc pentru a-și susține candidatul.

Echipa sa, care plănuiește să organizeze întâlnirea la Moscova, nu exclude posibilitatea ca aceasta să fie întreruptă de autorități, a declarat ea pentru The Moscow Times.

Înțelegem foarte bine ce s-ar putea întâmpla. Dacă nu reușim [să ne adunăm] din prima încercare, vom încerca încă o dată, și așa mai departe„, a explicat Dunțova.

După adunare, Dunțova trebuie să colecteze 300.000 de semnături unice de la alegători din cel puțin 40 de regiuni ale Rusiei și să prezinte lista la Comisia Electorală Centrală pentru revizuire.

Am deja câteva persoane care mi-au spus că sunt gata să ajute cu stabilirea sediilor în diverse orașe... Unii dintre primii au fost oameni din Krasnoiarsk, orașul în care m-am născut, și sunt deosebit de fericită pentru asta”, a spus Dunțova într-un interviu telefonic.

Implicată în politica locală

Născută în Siberia, Dunțova și-a construit cariera de jurnalism în orașul istoric Rjev, situat la aproximativ 230 de kilometri vest de Moscova.

Deși menționează că a fost „întotdeauna implicată în politică” prin profesia sa, Dunțova și-a făcut prima incursiune în activismul politic în 2017, participând la o campanie locală de bază pentru revenirea la alegerile directe pentru primar în Rjev.

Atunci am simțit nevoia de a face ceva mai mult decât doar să observ [evenimentele] ca jurnalist”, și-a amintit Dunțova.

În 2019, Dunțova a fost aleasă în Duma orașului Rjev. Această experiență i-a învățat importanța vitală a îmbunătățirii auto-guvernării locale în întreaga Rusie - o piesă centrală a platformei sale de campanie.

Opoziția liberală a Rusiei, care este aproape în întregime în exil, nu a venit încă cu o strategie unică pentru primele alegeri prezidențiale în timp de război ale țării. În timp ce unii cred că un singur candidat ar trebui să reprezinte mișcarea fracturată, alții susțin boicotarea votului în totalitate.

Dunțova nu susține niciuna dintre aceste tabere, sperând în schimb că mai mulți candidați independenți se vor alătura cursei și își vor mobiliza susținătorii să vină la vot.

Această poziție a alimentat deja speculații că ea ar putea fi un candidat susținut de Kremlin pentru a perturba alegerile.

Cu siguranță nu sunt o perturbatoare. Aceasta a fost decizia mea și va fi realizată până la limita abilităților mele”, a declarat candidata.

Sunt conștientă de opinia că alegerile prezidențiale trebuie boicotate. Sunt foarte fericită că nu există astfel de persoane în cercul meu... Cu cât mai mulți candidați - inclusiv cei cu un program pro-pace - decid să candideze, cu atât mai bine”, a adăugat Dunțova.

Dunțova susține eliberarea prizonierilor politici

Într-o conversație cu The Moscow Times, Duntsova a subliniat „valorile democratice, pacea și libertatea pentru prizonierii politici„ ca piloni-cheie ai campaniei sale.

În ciuda faptului că declarațiile ei au fost măsurate cu grijă pentru a respecta legile stricte de cenzură ale Rusiei care interzic etichetarea invaziei în Ucraina ca război, Dunțova a fost chemată luni la biroul procurorului pentru a discuta despre campania ei și atitudinea față de acțiunile Rusiei în Ucraina.

La sfârșitul întâlnirii, candidata a fost pusă să semneze un document care confirmă proprietatea contului ei pe rețeaua de socializare vKontakte.

Săptămâna trecută, Dunțova și-a inaugurat canalul de campanie pe Telegram cu o postare dedicată artistei și muzicienei Aleksandra Skocilenko, care a fost condamnată la șapte ani de închisoare pentru schimbarea etichetelor de preț la un supermarket din Sankt Petersburg cu autocolante anti-război.

Sunt îngrozită de faptul că sunt femei care se confruntă cu urmărirea penală în număr atât de mare”, a declarat Dunțova pentru The Moscow Times. „Cred că toți prizonierii politici sunt închiși ilegal, dar îmi pare în mod special rău pentru femei”.

Întrebată dacă se teme să ducă o campanie politică într-o țară în care chiar și schimbarea etichetelor de preț poate duce la închisoare, Dunțova a spus că a trecut deja prin toate cele cinci etape ale doliului pentru existența ei în Rusia și nu mai simte nicio teamă.

Cei trei copii ai ei, de asemenea, susțin alegerea ei, a spus Dunțova, menționând că fiica ei de 19 ani este deosebit de dornică să ajute la campanie.

Vreau să arăt prin exemplul meu că se poate acționa și rezista. Vreau să le dau speranță altor oameni”, a spus Dunțova.

Nu mi-e frică pentru că - cel mai important - familia mea și cei dragi îmi oferă sprijin. Ei sunt pregătiți, așa că și eu sunt pregătită”, a concluzionat ea.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”