Cine-i învârte cheița lui Căcărău?/Înainte să-i fie pusă nevasta pe listă, Antonescu îl lăuda pe Nicolae Ciucă, acum îl atacă în termeni duri și cere un complot intern pentru alt candidat la prezidențiale

Cine-i învârte cheița lui Căcărău?/Înainte să-i fie pusă nevasta pe listă, Antonescu îl lăuda pe Nicolae Ciucă, acum îl atacă în termeni duri și cere un complot intern pentru alt candidat la prezidențiale

Fostul lider PNL Crin Antonescu îl lăuda pe actualul șef al liberalilor Nicolae Ciucă, în noiembrie 2023, înainte ca partidul să stabilească lista pentru alegerile europarlamentare, acolo unde soția sa, Adina Vălean, țintea un loc eligibil pe listă, pentru un nou mandat la Bruxelles. Vălean a primit locul 4 pe lista liberalilor pentru europarlamentare (și locul 6 pe lista comună cu PSD), deci un nou mandat la Bruxelles.

  • ”Ar fi bine să vină generalul!”, spunea cu entuziasm Crin Antonescu în urmă cu câteva luni,în timp ce acum îl acuză pe Ciucă de ridicol, atacă dur conducerea PNL și propune alt candidat la prezidențiale.

Antonescu spunea la acea vreme, la Prima News, că Nicolae Ciucă ar fi un foarte bun candidat pentru alegerile prezidențiale și lua apărarea PNL, condus de aceiași oameni pe care acum îi numește ”semidocți”, spunând că PNL este ”la fel de sănătos şi la fel de bolnav ca media politicii româneşti, ca PSD, ca USR”:

  • ”Cred că există un prohod programat de către unii, toată lumea moare de grija PNL-ului”, mai spunea fostul lider PNL care sublinia că nu împărtăţeşte deloc ”grija prefăcută a unora pentru destinul PNL”.

Antonescu îl lăuda pe Ciucă și pentru că este militar, deci are calități ”foarte utile în politică”:

  • ”Un militar are nişte calităţi care sunt foarte utile în politică, pentru că şi politica este o bătălie, cu mijloace civile, fără arme, dar o bătălie”, a spus Antonescu.

El le-a răspuns și celor care spuneau că este în pericol democraţia, în partid saau nu ştiu unde, dacă vine un general.

  • ”Eu zic că bine ar fi să vină generalul!”, a arătat Crin Antonescu, precizând că ”asta nu înseamnă afectarea democraţiei ci înseamnă capacitatea de a conduce, pentru că un partid trebuie condus şi un general trebuie să arate că ştie să conducă”.

Miercuri, Antonescu a lansat acuzații dure la adresa conducerii PNL, aceeași cu care era solidar în timpul cursei interne pentru stabilirea locurilor eligibile pe lista de europarlamentare, vorbind despre cei patru lideri de la conducerea PNL ca fiind ”niște semidocți” și că numai niște semidocți ”puteau să gândească o campanie pe performanțele literare ale domnului Ciucă”.

  • ”PNL este pândit de ridicol, ridicolul vine din această campanie cu cartea. Domnul Ciucă, un om cumsecade și care nu e un măscărici, nu se potrivește, chiar dacă va scrie un bestseller sau încă zece, nu se potrivește cu imaginea de scriitor și eseist. Tot ce sper e ca această carte dacă apare să nu fie secretizartă și ea, e destinată publicului. Campania este total neinspirată și duce spre ridicol. În politică ridicolul ucide, mai bine ești corupt decât ridicol”, a declarat Antonescu.

Antonescu a mai spus că ”această candidatură este o formă de impostură dar impostura aparține celor 3-4 oameni” și a susținut că „se poate găsi un candidat performant”: ”Hellvig, Bolojan – două variante pe masă”. 

Despre o candidatură a lui Eduard Hellvig, fost șef al SRI, Antonescu a spus că ar fi complicat, dar pentru a fi președintele României trebuie să ai anumite cunoștințe, o anumită cultură, să ai anumite trăsături de personalitate, pe care „eu cred că Hellvig le are”, inclusiv „relaționările pe care un fost șef de seviciu le are” și „poate de asemenea să dezvolte o componentă de relații externe”.

  • „Hellvig avea aceste atuuri, Ilie Bolojan este un om despre care 70% dintre oamenii din politică știm că n-am mai discuta despre reducerile bugetare, că s-ar face”, a mai susținut Antonescu.

 

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbare radicală, după doi ani și jumătate / Ce face acum ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie din România

2 Priviți ce e pe litoral / Mașini răsturnate, plaje devastate și sute de pompieri mobilizați

3 „Turcia va fi goală în câțiva ani. M-am simțit furat la fiecare pas” / Ce îi nemulțumește pe turiști

4 „Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

5 De la București la Brașov, pe autostradă. Când ar putea fi gata drumul de mare viteză