Cine este singurul candidat agreat de PSD pentru alegerile prezidenţiale

Cine este singurul candidat agreat de PSD pentru alegerile prezidenţiale

Singurul candidat dorit de PSD la alegerile prezidenţiale este Marcel Ciolacu, potrivit antena3.ro. Premierul a avut, în weekend, discuții cu organizaţiile PSD despre o posibilă candidatură.

Marcel Ciolacu. FOTO

Marcel Ciolacu. FOTO

Marcel Ciolacu a vrut să ştie nu doar părerea lideriilor de organizaţii, ci şi părerea primarilor PSD. N-a existat nicio organizație care să nu fie de acord cu moțiunea sa și cu candidatura, arată sursa citată.

Scopul discuției nu a fost doar ca Ciolacu să afle dacă sunt organizații împotriva unei candidaturi, ci mai să vadă și ce ar trebui să facă pentru acestea cel care va reprezenta partidul la alegerile prezidențiale, dacă va ajunge președinte, potrivit unor surse social-democrate.

Din această consultare făcută în weekend, Marcel Ciolacu va sintetiza câteva idei pe care le va folosi în programul de candidatură.

Nu se știe însă când va face Marcel Ciolacu anunțul candidaturii sale, dar liderul PSD spune că acest anunț că nu va fi făcut nici pe rețelele sociale și nici la televizor, ci, mai întâi, în cadrul partidului., potrivit Antena 3.

Cert ceste că acest lucru trebuie să se întâmple până pe 22 august - termenul de depunere a candidaturilor la Partidul Social Democrat, inclusiv a moțiunii cu care candidatul se va prezenta în alegerile prezidențiale.

„Am intrat în zona statutară”

Amintim că, vineri, 9 august, înainte de ședința Consiliului Politic Național al PSD, Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă își va anunța colegii cu privire la posibila sa candidatură la fotoliul de la Cotroceni.

„O să fie o discuție. E normal (...). Am intrat în zona statutară, astăzi aprobăm care sunt condițiile de înscriere, care sunt condițiile pentru partid, cum mergem cu moțiune la candidaturile în interiorul partidului. O să vin cu o echipă, normal că doresc și schimbări în această echipă. De aceea am și dorit să o extindem cu încă patru vicepreședinții pe domenii. Au trecut două rânduri de alegeri: locale și europarlamentare. E normal să țin cont de acest lucru”, a afirmat premierul.

Marcel Ciolacu: „nu a existat nicio solicitare a unui candidat independent să candideze din partea PSD”

Întrebat dacă este posibilă o schimbare de regulament astfel încât în cursa internă din partid să se înscrie și candidați independenți, Ciolacu a spus:

A fost o discuție în interior. Am avut cu colegii mei această discuție. Cu toții am lăsat această portiță deschisă. Până la acest moment nu a existat nicio solicitare a unui candidat independent să candideze din partea Partidului Social Democrat”.

Reamintim că președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a anunțat în luna iulie că va candida la alegerile prezidenţiale , însă trebuie să obţină aprobarea partidului, precizând că va merge în filialele partidului pentru a discuta despre candidatura sa.

În cursa pentru fotoliul de la Cotroceni au intrat și Elena Lasconi, șefa USR, și George Simion, liderul AUR.

Românii merg la urne, să-și aleagă noul președinte, la data de 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea, dacă va fi necesar), în 2024.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…