Cine este românul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani, în Londra. Agresorul a fost arestat

Cine este românul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani, în Londra. Agresorul a fost arestat

Un bărbat de origine română, Ioan Pintaru, a fost acuzat de tentativă de omor după ce o fată de 11 ani a fost înjunghiată, luni, în Leicester Square din Londra, relatează presa britanică.

Ioan Pintaru, românul care a înjunghit o fetiță de 11 ani, în Londra. FOTO Facebook

Ioan Pintaru, românul care a înjunghit o fetiță de 11 ani, în Londra. FOTO Facebook

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, marţi, la solicitarea News.ro, că persoana reţinută de autorităţile britanice în legătură cu incidentul din petrecut în Leicester Square este cetăţean român, iar Consulatul General al României la Londra va urma procedurile specifice în astfel de cazuri.

De asemenea, instituţia menţionează că nu au fost primite alte solicitări în legătură cu acest caz.

Potrivit dailymail.co.uk , fetița va avea nevoie de o operație plastică după ce a fost înjunghiată de opt ori cu un cuțit de friptură în Leicester Square în timp ce se afla în vacanță cu mama ei.

Iniţial, s-a crezut că şi mama fetei a fost rănită, dar ulterior s-a confirmat că avea de fapt pe corp sângele fiicei ei. Fata a fost dusă la spital cu răni grave, dar care nu îi pun viaţa în pericol, a declarat Poliţia Metropolitană.

Înjunghierea a avut loc în apropierea magazinului de ceai TWG, care se află lângă magazinul Lego şi vizavi de magazinul M&Ms. Un agent de pază de la magazinul de ceai a declarat că a intervenit pentru a o ajuta pe fată când a fost atacată . Acesta a spus că el şi colegii săi au acordat primul ajutor copilului înainte ca poliţia să ajungă la patru minute de la atac, scrie SkyNews.

Fata s-a ales cu răni la nivelul feței, umărului, încheieturii mâinii și gâtului după „atacul aleatoriu” la punctul turistic din Londra.

Pintaru, un cetățean român fără domiciliu fix, s-a prezentat la Tribunalul din Westminster, fiind acuzat de tentativă de omor și deținere a unei arme albe.

Pintaru are, la rândul său, un copil de patru ani care locuiește în Manchester, dar în prezent este fără adăpost.

Judecătorul districtual Michael Snow a descris incidentul ca un „atac aleatoriu asupra unui copil”.

Leicester Square și zona adiacentă atrag aproximativ 2,5 milioane de vizitatori în fiecare săptămână și găzduiesc magazine, teatre, cinematografe și restaurante.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…