Cine este „Lady Vic”, noua primă doamnă a Marii Britanii

Cine este „Lady Vic”, noua primă doamnă a Marii Britanii

Noua primă doamnă a Marii Britanii, „Lady Vic” se mută în Downing Street 10, dar va continua să lucreze în sistemul de sănătate britanic.

Noul premier britanic Keir Starmer și soția sa, Victoria FOTO EPA-EFE

Noul premier britanic Keir Starmer și soția sa, Victoria FOTO EPA-EFE

Victoria Starmer, soţia noului premier britanic, Keir Starmer, are un cult al confidenţialităţii, iar imaginile alături de soţul ei erau rare.

A mers la vot împreună cu soţul ei, joi dimineaţă, în secţia de votare din circumscripţia Holborn şi St. Pancras. Ultima lor fotogrfie datează de luna trecută, când cei doi au mers la un concert Taylor Swift.

Noua primă doamnă a Marii Britanii, avocat ca și soțul ei, are un cult al confidenţialităţii. Până la punctul în care nu a vrut ca publicul să știe numele celor doi copii ai cuplului.

Domnul și doamna Starmer s-au căsătorit în urmă cu 17 ani. „Lady Vic”, acum terapeut ocupațional, intenționează să continue să lucreze în NHS (Sistemul Național de Sănătate britanic). Victoria Starmer, de origine şi de religie evreiască, a fost o susținătoare a lui Tony Blair pe când era foarte tânără şi a jucat un rol important în ascensiunea soţului său.

Se pare că Vic, aşa cum o numeşte Keir, a inspirat reconcilierea dintre stânga şi comunitatea evreiască.

Spre deosebire de soția prim-ministrului în exercițiu Rishi Sunak, Akshata Murty - o moștenitoare a averii de 70 de miliarde de dolari a firmei de IT Infosys - nu se știe prea multe despre Lady Victoria Starmer.

Sir Keir însuși a spus că ea „are propria ei viață și și-o protejează cu putere”.

Tatăl Victoriei, evreu de origine, a fost profesor de economie care s-a mutat din Polonia în Regatul Unit, iar mama ei, care a murit în 2020, a fost medic.

Ea urmat cursurile școalii private Channing din Highgate - una dintre cele mai exclusiviste zone ale Londrei.

A obținut diplomă în drept și sociologie la Universitatea Cardiff, unde a fost președinte al uniunii studențești din 1995 până în 1996.

Îngrijorați pentru cei doi copii adolescenți

Întrebat care este cea mai mare temere a sa dacă va deveni prim-ministru, Sir Keir a răspuns în cadrul dezbaterii de la Sky News: "Singura temere reală pe care cred că o am este pentru familia mea". El a spus că fiul său are aproape 16 ani, iar fiica sa 13 ani.

"Singura mea teamă este impactul pe care îl va avea asupra lor. De aceea nu-i numim niciodată în public, nu avem niciodată o ședință foto cu ei, vreau să poată merge la școală și să aibă propria lor viață. Nu mă tem de marile decizii, de fapt mă bucur de șansa de a schimba țara".

Un apropiat a spus că el vrea intimitate pentru familia sa, în special pentru copiii săi care sunt la "vârste foarte dificile“. "Ei au adolescenți care sunt complet speriați de ideea de a fi în Downing Street sau în atenția publicului. Situația a devenit destul de gravă recent, când pantofi de copii, reprezentând copiii morți în Gaza, au fost lăsați în fața casei Starmer - Sir Keir este hotărât ca familia sa să nu fie târâtă în așa ceva", a spus apropiatul.

La începutul acestei luni, liderul laburist a declarat că soția sa nu va renunța la munca sa dacă el va deveni prim-ministru.

"Ea va continua să lucreze, își dorește acest lucru și îi place. Este bine și pentru mine, pentru că îmi oferă o perspectivă asupra NHS (Sistemul Național de Sănătate britanic)".

Sir Keir a declarat că dorește ca educația fiului său adolescent să fie "netulburată" de o potențială mutare la Downing Street 10.

"Băiatul nostru este în mijlocul examenului de maturitate GCSE- General Certificate of Secondary Education - (echivalentul Bacalaureatului din România). În acest moment, vreau doar să creez mediul în care să se descurce cu ceea ce trebuie să se descurce cât se poate de netulburat. Are 21 de examene. Treaba mea este doar să creez spațiul necesar pentru ca el să se descurce".

Cu toate acestea, Lady Vic nu este o soție invizibilă și apare în mod regulat cu Sir Keir la evenimente publice și la conferințele Partidului Laburist.

Jurnaliștii britanici au comparat-o cu Sarah Brown, soția fostului premier laburist Gordon Brown - o persoană care era mulțumită să stea în fundal, având propriile interese în afara politicii soțului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii