Cine este judecătorul de doar 29 de ani care „s-a luat în coarne” cu șefimea CSM

Cine este judecătorul de doar 29 de ani care „s-a luat în coarne” cu șefimea CSM

Tânărul judecător Costică Ciocan din Iași și-a bătut joc de șefimea dubioasă a Consiliului, judecătorii Daniel Grădinaru și Denisa Angelica Stănișor.

Ciocan are doar 29 de ani, a intrat în magistratură în 2022, și a postat mai multe texte ironice, inclusiv pe juridice.ro, în care, printre altele, îl numește „El Chapo” pe fostul președinte al CSM Daniel Grădinaru.

Grădinaru este prezentat în presă ca fiind un amic al Liei Savonea, judecătoarea care a susținut asaltul regimului Dragnea asupra statului de drept.

Potrivit CluJust, judecătorul Costică Ciocan a scris despre Grădinaru ca fiind „Stăpânul”, „El Chapo”, „Sanctitatea Voastră”, „Comandante” și „Mărite Suveran”.

„Ne-aţi arătat calea pe care vom merge, trimițându-ne câte un răvaș nesemnat pe WhatsApp ori un bilet de dragoste care purta mirosul palmelor dignităţii! Mâna de fier cu care ne-aţi condus, Dumnezeule! Ce se va întâmpla cu noi de acum înainte? Cine vă va putea înlocui? Eram copiii Tăi, iar clevetitorii afirmau că duceţi Magistratura la pierzare, când, de fapt, ne-aţi salvat de Răul Suprem!

Slăvit Împărat, vina mea personală și a tovarășilor mei (paznicul de noapte al Casei Dosoftei şi doamna casieră a Ateneului Tătăraşi) este că nu v-am iubit destul, având unele momente de slăbiciune când, poate, ne-am îndoit de Sublima Înţelepciune. (…)

Vestea rea: după expirarea duratei mandatului, postul de președinte al Înaltului For nu va rămâne vacant, aşa cum ne-am fi aşteptat, pentru o aliniere firească, morală şi solidară la situaţia de personal precară a instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor din ţară. Nu şi nu!

Postul va fi ocupat și iacătă intră în scenă, la fel de grațios, Doamna Academician, distrugând orice mit despre conducerea falocentrică a puterii judecătoreşti. În 2024, ţineţi-vă bine!”, a scris el, potrivit CluJust.

Potrivit CluJust, „doamna academician” este noul președinte al CSM, judecătoarea Denisa Stănișor.

„CSM nu reprezintă decât propriile interese”

Nu poţi fi respectat dacă te prefaci că nu vezi ce se întâmplă în Justiție (greve, proteste, neplata drepturilor salariale, blocarea activității instanţelor şi parchetelor, hotărâri judecătoreşti definitive ignorate intenționat, schilodirea puterii judecătoreşti de către surorile sale puteri) și „te afli în treabă” scriind despre cereri de chemare în judecată, când, de douăsprezece luni, bat în fiecare zi clopotele în Magistratură! Este doliu! (…)

Tovarăși, Consiliul nu-şi mai reprezintă de mulţi ani decât propriile interese meschine şi trecătoare, consolidându-şi treptat puterea în detrimentul judecătorilor şi procurorilor”, a scris el, pe site-ul Juridice.ro .

CSM urmează să decidă dacă și cum îl va sancționa pe Ciocan la 18 septembrie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii