Cine este bărbatul ucis într-un schimb de focuri cu poliţia bosniacă după ce a strigat „Allah Akbar!”

Cine este bărbatul ucis într-un schimb de focuri cu poliţia bosniacă după ce a strigat „Allah Akbar!”

După aproximativ trei săptămâni de la incident, autorităţile au reuşit să-l afle cine este francezul ucis într-un schimb de focuri cu poliţia bosniacă după ce a strigat „Allah Akbar!”.

Potrivit anchetatorilor, francezul a deschis focul asupra poliţiei. Foto arhivă

Potrivit anchetatorilor, francezul a deschis focul asupra poliţiei. Foto arhivă

Incidentul a avut loc şa 19 august, când un francez care se ascundea într-o casă abandonată dintr-un sat din Bosnia și Herțegovina a fost ucis, după ce a strigat „Allahu akbar!” și a tras asupra locuitorilor și poliției, informează presa din Muntenegru citând AFP.

Atacatorul a deschis focul în timpul unei inspecţii efectuate de autorităţile bosniace satului la o casă părăsită din satul Zovi Do, după ce un localnic reclamase dispariţia unui miel, le-a declarat reporterilor un sătean.

Trimisă să verifice ce se întâmplă, o unitate a forțelor speciale de poliție a negociat cu bărbatul timp de șase ore, dar, în cele din urmă, situaţia a degenerat şi acesta a fost ucis într-un schimb de focuri. Potrivit comandantului poliției regionale, Siniša Laketa, la un moment dat, francezul „a deschis ușa casei și a început să tragă în poliție, strigând «Allahu akbar!»”.

Poliția a găsit în casă două puști, bombe artizanale și un lansator de rachete, dar nu existau documente de identitate.

Bărbatul a fost identificat trei săptămâni mai târziu prin amprentele digitale, în cooperare cu autoritățile franceze. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului districtual din Trebinje, acesta avea 22 de ani, se numea Eli MD şi era născut în localitatea franceză Langon (Gironde).

Anchetatorii spun că tânărul francez ar fi locuit în casa abandonată din satul Zovi Do timp de mai multe luni, dar încă nu au stabilit de ce se afla în Bosnia și Herțegovina și dacă făcea parte din vreun grup infracţional sau terorist.

Satul Zovi Do se află pe „ruta balcanică” a miilor de migranți care încearcă să ajungă în Europa de Vest. De la sfârşitul Războiului din Bosnia-Herţegovina, această ţară este împărţită în două entităţi, una sârbă, cealaltă croato-musulmană, larg autonome şi legate printr-un guvern central slab, mai scrie AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

2 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

5 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner