Cine este Amalia Bellantoni, care a depus contestația la CCR împotriva fostei sale colege Diana Șoșoacă

Cine este Amalia Bellantoni, care a depus contestația la CCR împotriva fostei sale colege Diana Șoșoacă

Împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale au fost depuse două contestații la Curtea Constituțională, una semnată de Mihai Gheorghe Ursa, cealaltă de către Amalia Bellantoni. Aceasta din urmă a fost până de curând membră a partidului condus de Șoșoască, SOS România, fiind chiar candidată din partea aceste formațiuni.

Amalia Bellantoni a figurat pe listele SOS România pentru alegerile europarlamentare, figurând pe poziția 12 a listei partidului, potrivit observatornews.ro . Totodată, ea a fost și candidata partidului la funcția de președinte al CJ Călărași.

Bellantoni a lucrat ca stewardesă la mai multe companii aeriene, profesie la care a renunțat după ce l-a cunoscut pe soțul ei, italianul Domenico Bellantoni. Cei doi au deschis un restaurant în București, el fiind bucătarul, ea ocupându-se de partea administrativă a afacerii, potrivit Kfetele.ro .

Notorietate obținută la o emisiune gastronomică

Notorietatea publică a căpătat-o odată cu participarea la emisiunea „Chefi la cuțite”, urmată apoi de invitații la mai multe emisiuni mondene ale posturilor de televiziune.

Amalia Bellantoni s-a înscris în SOS România, dar a fost exclusă după alegerile din iunie. După ruperea relațiilor cu Diana Șoșoacă, Bellantoni a acuzat-o de conducere dictatorială a partidului și de comiterea unor nereguli în ce privește finanțele partidului.

Bellantoni a încercat inițial să blocheze candidatura Dianei Șoșoacă la Biroul Electoral Central. „Am un memoriu și o contestație pe care le vom prezenta BEC, prin care contestăm listele de semnături care vor fi depuse pentru candidatura Danei Șoșoacă, pentru că circa 80 sunt strânse în fals, adică sunt copii xerox care au fost aduse. Este opinia mea pentru că, în momentul de față, partidul SOS nu mai are niciun fel de membru activ, toți au fost destituiți. Chiar și consilierii aleși pe listele partidului SOS au fost înlăturați din funcții numai ca Diana Șoșoacă să vândă locurile care au avut succes pe alegerile locale pentru parlamentare”, declara Bellantoni, citată de Realitatea.net .

Într-un live pe pagina sa de facebook, imediat după anunțarea deciziei CCR, Bellantoni a spus: „România este salvată de cea mai falsă persoană, care a dus numele naționalismului în derâdere (…) Mulțumesc tuturor celor cu care am făcut echipă ca să luptăm împotriva acestui monstru. Nu m-am așteptat, dar pot să vă spun un singur lucru: voi deschide o șampanie.”

Șoșoacă, scoasă din cursa pentru Cotroceni

Judecătorii CCR au invalidat sâmbătă decizia Biroului Electoral Central privind candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Curtea a admis, astfel, două contestaţii privind candidatura Dianei Şoşoacă. Ea acuză că scoaterea sa din cursă s-a făcut „în folosul liderului AUR, George Simion, care are astfel șanse mai mari să intre în turul al doilea, iar Marcel Ciolacu ar avea un adversar mai accesibil în finala prezidențială”.

„Este inacceptabil, aveți dovada că sunt adevăratul patriot și suveranist din România. Simion e omul sistemului! (…) Marcel Ciolacu este cea mai mare nenorocire și cel mai mare trădător de țară pe care îl poate avea România, împreună cu George Simion”, a spus președinta SOS România.

Ea a făcut un apel către votanții săi să meargă la urne și să-și anuleze votul. Totodată, ea a anunțat că va candida la Senat la alegerile parlamentare. „Fac ceva pe mandatul UE și mă întorc în România”, a afirmat Diana Șoșoacă.

Ea a calificat decizia drept „cea mai mare mârșăvie a CCR”. „Curtea Constituțională trebuie desființată și aleasă de poporul român, pe criterii de patriotism și profesionalism”, a mai spus euroaprlamentarul SOS România.


Citește și:

populare
astăzi

1 Stareța Mănăstirii Voroneț, Gabriela Platon, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități monahale

2 „Nu ştiu cine a dat...” / Cum a reacționat Roxana Nemeș după ce a aflat că a fost filmată în timpul unei partide de amor

3 „Cineva trebuie să vorbească despre acest infern” / Dezvăluirile unui luptător român din trupele speciale israeliene

4 Soții Videanu sunt „pensionarii” români opriți pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro / „Un colier pentru soția mea și un ceas pe car…

5 Un fost procuror DNA cu pensie lunară de 42.700 lei a dat statul în judecată pentru mărire!