Cine este Alice Walton, cea mai bogată femeie din lume: averea ei este de aproape 100 de miliarde de dolari

Cine este Alice Walton, cea mai bogată femeie din lume: averea ei este de aproape 100 de miliarde de dolari

Alice Walton, moștenitoarea imperiului Walmart, a urcat pe poziția de cea mai bogată femeie din lume, depășind-o pe Françoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea L'Oréal.

foto alice walton

Alice Walton a devenit cea mai bogată femeie din lume FOTO Arhivă

Conform Bloomberg Billionaires Index, averea lui Walton a trecut pentru prima dată de 95 de miliarde de dolari, creșterea fiind alimentată de o majorare de 44% a prețului acțiunilor Walmart, ceea ce a adăugat 25 de miliarde de dolari la averea sa, potrivit Business Insider .

În contrast, Françoise Bettencourt Meyers, nepoata fondatorului L'Oréal, Eugène Schueller, a suferit o pierdere de 10 miliarde de dolari anul acesta, averea ei scăzând la 90 de miliarde de dolari. Această diminuare se datorează unei scăderi de 13% a acțiunilor L'Oréal de la începutul anului, conform rapoartelor.

La finele anului trecut, averea lui Bettencourt Meyers era de 100 de miliarde de dolari, în timp ce Walton deținea 70 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, situația s-a inversat, Walton ocupând acum poziția a 18-a în clasamentul bogaților Bloomberg, chiar în urma fraților săi, Jim și Rob, care au averi de 98 de miliarde de dolari și, respectiv, 95,8 miliarde de dolari. Fiecare dintre frații Walton deține peste 11% din acțiunile Walmart și au obținut peste 15 miliarde de dolari din vânzări de acțiuni și dividende de-a lungul anilor.

Dacă averea lui Walton va continua să crească și va depăși pragul de 100 de miliarde de dolari, ea se va alătura unui club de elită al centibiliardarilor care îi include pe Elon Musk, Bill Gates și Warren Buffett.

Walton și Bettencourt Meyers sunt două dintre moștenitoarele aflate în fruntea listei Bloomberg, inclusiv Jacqueline Badger Mars și Abigail Johnson, ai căror bunici au fondat Mars și, respectiv, Fidelity.

În prezent, Françoise Bettencourt Meyers deține aproximativ 35% din acțiunile L'Oréal, liderul mondial în industria cosmeticelor, cunoscut pentru branduri precum Garnier și Maybelline. Ea a moștenit această participație de la mama sa, Liliane Bettencourt, care a decedat în 2017.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Monica Tatoiu, uluită după recalcularea pensiei. Câți bani va primi fosta profesoară de matematică

2 Rusia, un butoi cu pulbere. Efectele mai puțin vizibile ale incursiunii ucrainene din regiunea Kursk

3 Un geniu medieval a inventat viagra pentru săraci. Rețeta naturistă pentru virilitate, veche de peste un mileniu

4 VIDEO SR-72 „Darkstar”, noua „dihanie” scoasă de SUA din „cutia cu maimuțe”

5 Pedepse grele în cazul amantelor lesbiene ucigașe