Cine e investitorul american care i-a făcut reclamă lui Georgescu și ce legături are cu Rusia

Cine e investitorul american care i-a făcut reclamă lui Georgescu și ce legături are cu Rusia

Douglas Anderson, investitorul american care îl promovează pe Călin Georgescu, se laudă că are relații de afaceri cu un membru din Guvernul Federației Ruse și, potrivit informațiilor obținute de Digi24.ro, a avut viză de intrare în țara condusă de Vladimir Putin între 2016 și 2018. Tot din informațiile obținute de Digi24.ro reiese că Anderson a încercat să obțină promovarea lui Călin Georgescu pe rețelele de socializare cu promisiunea că cei care vor face acest lucru vor obține viză în SUA și se vor întâlni personal cu familia Trump.

Douglas Anderson este un investitor american care, în ultimele zile, l-a promovat intens pe candidatul independent Călin Georgescu. Într-un răspuns acordat Digi24.ro, Anderson susține că l-a întâlnit pe Georgescu în anii 2014-2015 la Viena.

„Investiga o companie de software despre care credea că l-ar ajuta pentru inițiativele lui în România. Din întâmplare, eram și eu acolo pentru că eram interesat să investesc în aceeași companie”, a adăugat Anderson.

Acesta a obținut, în decembrie 2016, dar și între aprilie 2017 și aprilie 2018, vize de intrare în Federația Rusă, potrivit informațiilor obținute de Digi24.ro. Afaceristul susține, însă, că nu a vizitat Rusia și că nu are planuri să ajungă acolo și că nu are nicio legătură cu Federația Rusă.

Anderson este și CEO la Wall Street Capital Partners. Potrivit site-ului companiei, omul de afaceri american s-a lăudat că, la solicitarea lui, l-a cooptat în afaceri pe vice-ministrul Agriculturii din Federația Rusă.

„În 2016, parcă, am fost întrebat de al doilea cel mai mare distribuitor de carne de vacă din Rusia dacă aș investi într-o afacere. Am făcut investiții similare atunci când eram la Goldman Sachs și ei (rușii - n.r.) știau acest lucru”, susține Anderson.

Vrea să intre în industria de Apărare a României

La finalul anului trecut, Douglas Anderson a preluat pachetul majoritar al companiei Romanian Allied International Defense SRL.

Printre cei care dețineau anterior această companie se regăsea și Ionel Rusen, un afacerist care, alături de Călin Georgescu, ar fi fost implicat într-o schemă prin care un afacerist român a pierdut un milion de euro.

Informațiile reies dintr-o plângere penală prezentată pe larg de Digi24.ro aici .

Firma Romanian Allied International Defense SRL aștepta încă de anul trecut un aviz de la SRI, SIE, Ministerul Apărării și Ministerul Economiei pentru a cumpăra Uzina Mecanică Drăgășani SA (specializată în fabricarea de muniții, dar care nu mai funcționează în prezent), după cum arată Profit.ro .

„Noi am dori să investim în continuare în România, pe care o vedem ca pe o piață emergentă promițătoare”, spunea Anderson într-un clip video distribuit pe internet și care circula pe rețelele de socializare.

În luna martie, site-urile de profil arătau că Allied International Defense SRL încă așteaptă un OK de la instituțiile din securitate pentru a cumpăra Uzina Mecanică Drăgășani de la Gigi Becali.

„Cred că România este una dintre cele mai bune potențiale piețe emergente din lume. Cred în poporul român și țara asta minunată. Ne gândim să investim în Apărare, tehnologie și producție de specialitate”, a spus Douglas Anderson pentru Digi24.ro.

Finanțatorul FCSB și, acum parlamentar AUR, s-a plâns că avizarea durează foarte mult și că acest lucru îl împiedică să încaseze cei 13 milioane de dolari promiși, după cum arată Ziua de Constanța .

Aceeași publicație arată că, în prezent, Romanian Allied International Defense SRL este deținută 50-50 de Douglas Anderson și un cetățean ucrainean, fost lider al unei echipe din Forțele pentru Operațiuni Speciale ale Marinei Ucraineine.

În aceeași companie - Romanian Allied International Defense - se regăsește și Aurel Cazacu care a lucrat, printre altele, la Romtehnica, dar a fost și director general la Direcția Generală pentru Industria de Apărare din Ministerul Economiei.

Anderson l-a promovat intens pe Georgescu în România

Un clip cu el, în care transmite un mesaj de susținere față de Călin Georgescu, a fost distribuit pe rețelele de socializare.

Anderson a fost prezent în săptămâna de dinaintea primului tur al alegerilor prezidențiale și la Realitatea pe NET , unde s-a lăudat că are un birou pe Wall Street de peste 20 de ani și a subliniat că Georgescu „se află la locul potrivit, în momentul potrivit, aducând mesajul potrivit și politicile potrivite”.

„Îmi place de Călin Georgescu, dar nu îl promovez pe el, ci o posibilă schimbare a status-quo-ului actual. Cred că status-quo-ul actual duce România în situația de a opera la 20% din potențial. Cred că România ar avea un potențial uriaș de creștere dacă liderii și-ar dori o Românie mai puternică”, susține Anderson, în răspunsurile transmise Digi24.ro.

Din informațiile obținute de Digi24.ro, Anderson a încercat, cel puțin, să ajungă la influenceri din România, cu promisiunea că le va facilita obținerea unei vize de intrare în Statele Unite ale Americii și o întâlnire cu familia Trump.

În schimb, influencerii ar fi trebuit doar să distribuie clipuri video cu el în care îl laudă pe Georgescu.

„Din câte știu, nu cunosc niciun influencer și nu am autoritatea de a obține vize”, a mai răspuns Anderson.

Context.ro arată că afaceristul american a făcut parte dintr-o operațiune de albire „America susține Călin Georgescu președinte”.

Aceeași publicație mai menționează că Anderson a fost amendat de Departamentul de Stat pentru că a cerut bani pentru o companie care s-a dovedit a fi o schemă Ponzi (operațiune investițională frauduloasă) și pentru care unul dintre acționari a fost condamnat la închisoare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Filmarea în care 1.000 de bărbați stau la coadă pentru a face sex cu o vedetă porno

2 Ăla nu pare deget de om viu...

3 Al treilea război mondial, mai aproape decât a fost vreodată?

4 VIDEO Noaptea minții la B1 TV, care a prezentat ca iminent un interviu cu Călin Georgescu difuzat deja în urmă cu două luni

5 De citit cât de mică militar este, totuși, Rusia în Ucraina...