Cine câștigă după eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa electorală. Sociolog: „Mă simt tânăr ca-n 2000”

Cine câștigă după eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa electorală. Sociolog: „Mă simt tânăr ca-n 2000”

Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa electorală a generat discuții ample despre cine beneficiază cel mai mult de această decizie a CCR. Un sociolog a explicat cine are cele mai multe voturi de câștigat.

Cine are de câștigat după eliminarea Dianei Șoșoacă - Foto Arhivă

Cine are de câștigat după eliminarea Dianei Șoșoacă - Foto Arhivă

Sâmbătă, decizia CCR de a o exclude pe Diana Iovanovici-Șoșoacă din cursa pentru Palatul Cotroceni a luat prin surprindere pe multă lume.
Reacțiile din lumea politică nu au întârziat să apară , iar mulți au acuzat Partidul Social Democrat și pe Marcel Ciolacu de respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă.

Sociologul Vladimir Ionaș contestă ideea că George Simion ar fi principalul avantajat de eliminarea Dianei Șoșoacă din competiția prezidențială. Potrivit lui Ionaș, susținătorii lui Șoșoacă îl percep pe liderul AUR ca pe un „trădător”, iar, în acest context, Elena Lasconi, președinta USR, ar putea fi cea care beneficiază cel mai mult de această situație.

Evident ca s-a discutat foarte mult despre cine este cel mai avantajat de interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă. Cel mai la îndemână răspuns este George Simion. Probabil de aceea a fost îmbrățișat acest răspuns de foarte multa lume, deja fiind văzut ca omul cu cele mai mari șanse sa fie în turul 2. Este adevărat ca cea mai mare problema a lui George Simion a fost reprezentată de Diana Sosoaca. Dar electoratul care s-a dus către Diana Sosoaca i-a pus deja lui George Simion ștampila de trădător - este atributul cel mai folosit în dreptul sau. Atunci unde se duce acest electorat? Vom vedea în perioada următoare.”, a scris acesta pe Facebook.

Diana Șoșoacă nu mai are nicio cale de atac, fiind scoasă definitiv din competiție.

În opinia lui Ionaș Vladimir, este puțin probabil ca Diana Șoșoacă să își încurajeze susținătorii să voteze pentru Simion, ceea ce ar putea face ca Elena Lasconi să devină principala beneficiară a acestei situații.

Dacă ar fi să presupun, bazându-mă pe atașamentul acestui electorat față de Diana Șoșoacă și pe valorile pe care le are, cea mai mare parte a acestui electorat va aștepta o linie propusă de Diana Șoșoacă. O mică parte va migra automat către Elena Lasconi, iar o altă parte către ceilalți candidați suveraniști. Cum mă îndoiesc de faptul că Diana Șoșoaca își va îndemna electoratul să îl voteze pe Simion cred că principalul beneficiar va fi Elena Lasconi (chiar cu susținerea Dianei Șoșoacă).”, afirmă sociologul.

Barbu Mateescu: „Mă simt tânăr ca-n 2000”

Imediat după anunțarea deciziei CCR, sociologul Barbu Mateescu a scris pe Facebook: „Mă simt tânăr ca-n 2000”, făcând referire la alegerile din acel an, când în turul doi s-au confruntat Ion Iliescu și Vadim Tudor.

Toate sondajele efectuate sau în efectuare sunt egale cu 0 acum.

- Unde ți-e tema, băiețel?

- Mi-a mâncat-o CCR!”, a mai postat sociologul Barbu Mateescu pe rețeaua de socializare.

Până în prezent au fost depuse 19 candidaturi la Biroul Electoral Central, dintre care doar 7 au fost validate până acum. CCR a respins candidatura Dianei Șoșoacă, iar BEC pe cea a lui Miron Cozma. Termenul-limită pentru validarea finală a candidaturilor este 10 octombrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu ştiu cine a dat...” / Cum a reacționat Roxana Nemeș după ce a aflat că a fost filmată în timpul unei partide de amor

2 Misterioșii călăreți războinici care au inspirat legenda lui Conan Barbarul. Au trăit în Ucraina de astăzi și s-ar fi amestecat cu tracii

3 Cine este Amalia Bellantoni, care a depus contestația la CCR împotriva fostei sale colege Diana Șoșoacă

4 De citit...

5 Madalina Pamfile, prinsă de poliție în timp ce conducea haotic, în sectorul 1: fosta asistentă TV a fost încătușată după o reacție agresivă