Cine a divulgat subiectele de la BAC în timpul examenului. Este vorba de un angajat din MAI, care a folosit o cameră ascunsă

Cine a divulgat subiectele de la BAC în timpul examenului. Este vorba de un angajat din MAI, care a folosit o cameră ascunsă

Persoana care a divulgat subiectele la Bacalaureatul de toamnă , în timpul examenului, a fost depistată de polițiștii vasluieni, care fac cercetări sub aspectul infracțiunii de divulgare de informații clasificate secret, de serviciu sau care nu sunt destinate publicității.

FOTO Arhivă

FOTO Arhivă

Este vorba despre un pompier în vârstă de 24 ani, angajat ca soldat gradat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), care susținea proba la Limba și literatura română, potrivit publicației vasluiene Vremea nouă .

Angajatul din cadrul MAI ar fi intrat în sală cu o cameră video ascunsă, ar fi fotografiat subiectele și, cel mai probabil, le-ar fi trimis unei persoane apropiate, care ar fi trebuit să-i transmită audio rezolvarea cerințelor. Persoana respectivă este cea care ar fi publicat subiectele pe Internet.

Deoarece persoana care a fotografiat subiectele este angajată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cercetările au fost preluate de Parchetul Militar Iași.

„În urma cercetărilor efectuate, politiștii Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au identificat persoana bănuită de comiterea infracțiunii de divulgare de informații clasificate secret de serviciu sau care nu sunt destinate publicității, cercetările fiind continuate de către Parchetul Militar Iași, în vederea dispunerii măsurilor legale”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

IPJ Vaslui amintește că, la data de 19 august 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat de către conducerea Inspectoratului Școlar Vaslui cu privire la faptul că, la puțin timp după începerea probei de limba română din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului , în spatiul public au apărut fotografii cu subiectele, iar din verificări a rezultat ca numărul de identificare de pe foile de concurs aparține unui centru de examen din Vaslui.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

2 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

5 Analist / „Trump a fost cu mult mai prezidențiabil decât Harris. A explicat cum oprește războiul din Ucraina”