Cinci trucuri care îți accelerează metabolismul după vârsta de 40 de ani

Cinci trucuri care îți accelerează metabolismul după vârsta de 40 de ani

Pe măsură ce avansează în vârstă, multe femei au dificultăți în a-și ține sub control greutatea corporală. Câteva mici reguli introduse în rutina zilnică pot fi de ajutor.

Cristi Cristea, un cunoscut trainer care oferă, pe Instagram, sfaturi utile despre nutriție și mișcare, a enumerat câteva trucuri utile femeilor trecute de 40 de ani.

„Uite cinci elemente care îți accelerează metabolismul dacă ești o femeie 40 plus, într-un proces de slăbire: 1 - antrenamentul cu greutăți într-o sală de fitness sau acasă; 2 - mers pe jos, zilnic, măcar 30 de minute; 3 - consumă o sursă de proteină la fiecare masă; 4 -consumă crucifere, (broccoli, conopidă, varză, varză de Bruxelles). Acestea susțin funcționarea glandei tiroide, care ajută la funcționarea optimă a metabolismului”, explică antrenorul.

„Mici activități de gândire pozitivă”

Trainerul le mai recomandă doamnelor să fie atente la gestionarea stresului , al cincilea element de care ar trebui să țină cont:

„Dacă ai un stres ridicat în viața ta, vei avea un cortizon mai mare, care susține cumva depunerea grăsimii abdominale, așa că e bine să cauți activități de relaxare pe care să le faci în fiecare săptămână și mici activități de gândire pozitivă pe care să le faci”.

 Ne îngrășăm rapid după ce am ținut o dieta drastică. FOTO Shutterstock

Ne îngrășăm rapid după ce am ținut o dieta drastică. FOTO Shutterstock

Porții mici și dese

Alți aspecialiști recomandă persoanelor trecute de 40 de ani, printre altele, să mănânce mai puţin şi mai des, de 5-6 ori pe zi, lăsând 3-4 ore între mese: un mic dejun uşor, dimineața, apoi un iaurt degresat la prima gustare, un prânz nu prea copios, o a doua gustare cu câteva seminţe sau un fruct, care previn pofta de dulciuri şi excesul la următoarea masă.

Porţiile mai mici, luate la distanţe scurte de timp, la ore fixe, asigură senzaţia de saţietate.

După vârsta de 40 de ani, arderile sunt mai încete, motiv pentru care este necesară evitarea a tot ceea ce ar putea încetini şi mai mult activitatea organismului.

Nutriționiștii spun că cine vrea un corp frumos şi sănătos ar trebui să evite, pe cât posibil, alcoolul și băuturile răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când apare «cioclul» în sediu, știm că cineva va fi determinat să demisioneze” / Secretele murdare ale marilor companii IT din România dezvăluite de un…

2 Da, este Daniela Crudu...

3 VIDEO Vomitiv natural...

4 VIDEO „E absolut halucinant cum bate câmpii”

5 Foarte interesant!