Cinci remedii naturale pentru astenia de toamnă, recomandate de Wim Hof. Efectul surprinzător al muzicii

Cinci remedii naturale pentru astenia de toamnă, recomandate de Wim Hof. Efectul surprinzător al muzicii

Starea de spirit tot mai scăzută și sentimentele de anxietate mai intense pe măsură ce zilele se scurtează iar soarele își pierde puterea ar putea fi semne ale asteniei de toamnă. Efectele acesteia pot fi diminuate în mod natural.

Wim Hof. Sursa: Facebook The Iceman Wim Hof

Wim Hof. Sursa: Facebook The Iceman Wim Hof

Depresia de toamnă, numită și astenie de toamnă, este o problemă anuală pe care mulți oameni încep să o experimenteze toamna. Potrivit specialiștilor, ea poate persista pe durata iernii și se termină odată cu începerea primăverii.

Pierderea interesului pentru activitățile de zi cu zi, iritabilitatea, oboseala, starea de spirit scăzută și anxietatea sunt simptome ei comune, iar una dintre cauzele sale principale este reducerea luminii naturale a soarelui pe măsură ce zilele se micșorează.

Există o serie de remedii naturale pentru a face față asteniei de toamnă, arată specialiștii. Wim Hof, sportivul de anduranță supranumit „The Iceman” pentru performanțele obținute în apele reci și în expunerea la frig oferă câteva recomandări pentru a diminua efectele asteniei de toamnă. Iată câteva dintre ale, prezentate pe site-ul sportivului.

Parcurile, refugii împotriva asteniei

Reducerea luminii solare de care beneficiază oamenii determină scăderea nivelului de serotonină, precum și scăderea producției de vitamina D, care este probabil cea mai frecventă cauză a asteniei ții de toamnă. Ieșirile în natură pot avea benefice chiar și în lipsa razelor soarelui.

„Asigură-te că faci plimbări regulate în parc, că mergi mai des la jogging sau trezește-te devreme pentru a te bucura de soarele dimineții. Chiar și atunci când soarele nu strălucește, a fi afară și a te bucura de lumina zilei îți oferă un impuls pozitiv stării de spirit”, informează wimhofmethod.com.

Decoruri vesele de toamnă

În zilele de toamnă, oamenii obișnuiesc să petreacă mai mult timp în interior, însă acest lucru nu trebuie privit ca unul deprimant.

„În loc să te concentrezi pe faptul că ai parte de mai puțin soare și că nu ieși afară atât de des pe cât ți-ai dori, încearcă să te gândești că și în interior este confortabil. Poți face acest lucru, de exemplu, adăugând în casă accesorii viu colorate și pături calde. Același lucru este valabil și pentru îmbrăcăminte – hainele în culori strălucitoare îți ridică starea de spirit și te aduc într-o dispoziție veselă”, arată Wim Hof, pe site-ul său.

Efectele benefice ale muzicii

Muzica este un mod la fel de eficient de a calma. „Când cânți, îți stimulezi nervul vag. Acest nerv conectează creierul cu organe precum inima și plămânii și afectează sănătatea mintală. De exemplu, problemele de sănătate mintală precum stresul, anxietatea și depresia sunt reduse dacă stimulezi nervul vag. O modalitate de a face acest lucru este cântând. Acest nerv îți trece prin gât, așa că fredonând sau cântând, îl stimulezi”, arată sportivul.

Alergarea alungă astenia

Cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi sunt utile împotriva asteniei de toamnă. Activități precum mersul la sală, o plimbare sau o ieșire cu bicicleta sunt câteva exemple.

„În timpul acestor tipuri de exerciții, corpul tău produce endorfine. Aceste endorfine îți reduc percepția asupra durerii și generează un sentiment pozitiv în organism”, arată site-ul sportivului.

Efectul benefic al exercițiilor de respirație

Exercițiile de respirație ajută și ele la ameliorarea simptomelor asteniei de toamnă.

„Exercițiile de respirație profundă, de exemplu, îți încetinesc ritmul cardiac, oferă fluxului sanguin o cantitate bună de oxigen și, în cele din urmă, semnalează creierului să se relaxeze”, spune Wim Hof.

În vârstă de 65 de ani, Wim Hof este faimos pentru performanțele extreme realizate în frig: a escaladat Muntele Kilimanjaro în pantaloni scurți, a alergat, desculț, un semimaraton la Cercul Arctic și a rezistat timp de 112 minute într-un container, acoperit cu cuburi de gheață.

Datorită performanțelor sale, a stilului său de viață și metodelor sale terapeutice, de respirație și expunere la frig, a devenit extrem de popular în spațiul virtual. Canalul său de Youtube are aproape trei milioane de fani, iar pagina sa de Facebook are aproape un milion de urmăritori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”