Cinci persoane care au slăbit zeci de kilograme au dezvăluit ce obișnuiau să mănânce înainte și după pierderea în greutate
Schimbările alimentare mici și durabile pot duce la o pierdere substanțială în greutate în timp.
Cinci persoane care pierd în greutate au împărtășit modul în care dietele lor s-au schimbat înainte și după.
Majoritatea s-au concentrat pe controlul porțiilor, numărarea caloriilor și încorporarea alimentelor integrale, scrie businessinsider .
Este rar să pierzi grăsime fără să-ți schimbi obiceiurile alimentare - la urma urmei, un deficit caloric (consumând mai puțină energie decât arzi) este singura modalitate de a pierde în greutate.
Cu toate acestea, nu aveți nevoie de diete pedepsitoare sau să renunțați la toate alimentele preferate.
Pentru mulți oameni, mici ajustări, cum ar fi concentrarea pe proteine și consumul de porții mai mici, fac diferențe mari.
Cinci persoane - fiecare dintre ele a pierdut între 50 și 200 de kilograme - au povestit pentru Business Insider cum s-au schimbat dietele lor.
Mai puțină mâncare fast-food
Clark Valery, asistent manager la un lanț de farmacii din New York, a slăbit 140 de kilograme prin reducerea consumului de fast-food și reducerea porțiilor.
Înainte să slăbească, o masă obișnuită putea fi două Big Macs, 20 de nuggets de pui, doi cartofi prăjiți mari și un suc de la McDonald's sau opt tacos de la un restaurant mexican. „Porțiile ar fi putut hrăni patru persoane”, a spus el.
Pentru a pierde în greutate, Valery s-a hrănit cu mâncăruri precum ouă amestecate pe o brioșă englezească integrală cu o bucată mică de cârnați sau pui la grătar cu salată sau legume.
Schimburi hipocalorice
Maria Kirkeland, o profesoară din Norvegia, a slăbit 159 de kilograme în doi ani numărând caloriile. Ea a făcut și câteva mici schimbări în dieta sa. De exemplu, a înlocuit salamul și brânza de pe pâine cu brânză de vaci și gem cu conținut scăzut de zahăr și a început să își facă propriile salate cu mai puțin dressing decât cele de la cantina de la serviciu.
La cină, Kirkeland a început să mănânce bucăți mai slabe de carne și să opteze pentru cartofi fierți sau copți în locul cartofilor prăjiți. „Nu sunt foarte calorici, sunt foarte hrănitori, foarte sățioși și atât de bogați în nutrienți. Iubesc cartofii. Îi mănânc aproape la fiecare cină pe care o iau”, a spus Kirkeland.
Mese ușoare, cu alimente integrale
Leah Mancuso, o fotografă din Scottsdale, Arizona, urăște să gătească, dar totuși a făcut schimbări în dieta ei pentru a o ajuta să slăbească 200 de kilograme. Anterior, Mancuso mânca mai ales mâncăruri de la drive-thru și alimente congelate, dar acum a dezvoltat noi mâncăruri de bază, cum ar fi boluri cu brânză de vaci și pui cu cartofi.
O femeie care a pierdut 100 de kilograme pe semaglutid a împărtășit 3 moduri în care sezonul de sărbători s-a schimbat - inclusiv faptul că nu simte nevoia să țină dietă în noul an.
”Vreau să pierd grăsime și să câștig mușchi. Un nutriționist a spus să mănânc mai mult, în special carbohidrați. Încerc să mănânc în cea mai mare parte cel puțin alimente minim procesate, dar, de asemenea, să o fac foarte, foarte ușor, pentru că nu-mi place să gătesc”, a declarat Mancuso pentru Business Insider.
Prânzuri substanțiale, cine ușoare
Betsy Grunch, un neurochirurg de la periferia orașului Atlanta, a slăbit 50 de kilograme atunci când a renunțat la dietele la modă și s-a educat cu privire la nutriție. Înainte de a slăbi, ea mânca în mod regulat fast-food, cum ar fi pizza sau Chick-fil-A, și consuma băuturi energizante, cum ar fi sucuri și frappuccino.
Acum, ea ține post intermitent sărind peste micul dejun, apoi mănâncă un prânz generos, bogat în proteine și o cină ușoară. Grunch se concentrează pe alimente integrale și proteine, cu carbohidrați moderați, a spus ea.
Pregătirea mesei
Benji Xavier, un creator de conținut din New Jersey, a slăbit 100 de kilograme făcând versiuni mai sănătoase ale meselor sale preferate. Xavier obișnuia să mănânce mult fast-food pentru comoditate. Pentru a pierde în greutate, a pregătit mesele duminica, astfel încât să aibă mâncăruri sănătoase pregătite în timpul săptămânii.
Xavier s-a concentrat pe mâncăruri bogate în volum și proteine, cum ar fi lasagna de curcan și vinete sau ardei umpluți cu pui-fajita.
Sursa: adevarul.ro