Cinci obiceiuri pe care le face un gastroenterolog în fiecare zi pentru o îmbătrânire sănătoasă

Cinci obiceiuri pe care le face un gastroenterolog în fiecare zi pentru o îmbătrânire sănătoasă

Plimbările zilnice, o dietă nutritivă, reducerea consumului de băuturi alcoolice și un somn mai bun sunt modalitățile prin care un gastroenterolog își menține sănătatea.

Mișcarea este esențială pentru o viață sănătoasă FOTO: Arhivă

Mișcarea este esențială pentru o viață sănătoasă FOTO: Arhivă

„Îmbătrânirea se accelerează de 44 de ani, arată un studiu din august 2024 publicat în Nature Aging. Vă dezvălui cele cinci lucruri pe care eu le fac pentru pentru a sfida îmbătrânirea. Printre cele mai importante sunt exercițiile fizice și o alimentație bogată în fibre”, susține medicul gastroenterolog Will Bulsiewicz, pe Instagram, potrivit eatingwell.

1. Timp în natură și exerciții fizice

Timpul petrecut în natură este important pentru gastroenterolog.

„Fac 30 de minute de timp în aer liber, plus de exerciții dimineața devreme. Aceste lucruri mă ajută să dorm mai bine”, spune dr. Will Bulsiewicz.

În plus, mersul pe jos în aer liber vă poate ajuta să reduceți nivelul de stres și să vă îmbunătățiți starea de spirit.

2. Consumul de alimente bogate în fibre

Știm că fibrele ne pot ajuta să ne menținem satisfăcuți, plini de energie. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că dr. Bulsiewicz susține o „ dietă bogată în plante, plină de fibre”.

Un studiu din 2022 susține această afirmație, deoarece a constatat că „persoanele care consumă suficiente fibre solubile și insolubile în alimentația lor obișnuită au un risc scăzut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, a cancerului și a altor cauze comune”.

3. Limitarea consumului de alcool

Un obicei zilnic de a consuma alcool poate provoca un risc crescut de boli de inimă și anumite tipuri de cancer. Acesta este motivul pentru care Bulsiewicz „nu mai consumă alcool seara”. Moderația este importantă, mai ales când vine vorba de alcool.

4. Deconectați-vă te la telefoane și rămâneți conectați în lumea reală

Este mai ușor de spus decât de făcut, dar limitarea timpului petrecut pe ecran poate fi esențială pentru sănătatea ta mintală.

Noi cercetări au arătat că singurătatea poate crește cu până la 31% probabilitatea de a dezvolta demență. Acesta este unul dintre motivele pentru care este atât de important să vă întâlniți cu familia și prietenii. În plus, prea mult scrolling pe telefon poate avea efecte negative asupra sănătății tale, deoarece poate perturba somnul și poate provoca sentimente de depresie, stres și multe altele.

5. Somnul suficient este esențial

Somnul de calitate este esențial pentru ritualurile zilnice ale lui Bulsiewicz.

„Acord prioritate somnului, culcându-mă devreme și asigurându-mă că îmi acord opt ore”, împărtășește medicul.

Atunci când dormi suficient, îți susții sănătatea imunitară, sănătatea inimii, sănătatea pielii și nivelul de energie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / Estimările privind procentele partidelor, valabile pentru ora 19.00

2 Încep să apară numele „șefilor de pluton” din „armata” lui Georgescu?

3 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / Cum arată ierarhia partidelor după numărarea voturilor din peste 20% dintre secțiile de votare

4 VIDEO Călin Georgescu, declarație de ultima oră

5 Așa o fi? / Scenariu exploziv! Telefonul care a schimbat soarta României / De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta