Cinci moldoveni, inclusiv un copil, printre victimele atacului sângeros de la un centru pentru refugiați din Berlin

Cinci moldoveni, inclusiv un copil, printre victimele atacului sângeros de la un centru pentru refugiați din Berlin

Cinci moldoveni, printre care un adolescent de 15 ani sunt printre victimele atacului sângeros de la un centru pentru refugiați din Berlin. Doi au fost internați în spital, iar ceilalți trei nu au avut nevoie de spitalizare, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău.

MAE moldovean a oferit detalii despre incidentul din Berlin. FOTO: Simbol

MAE moldovean a oferit detalii despre incidentul din Berlin. FOTO: Simbol

Potrivit MAE, incidentul a avut loc ,,ca urmare a unei altercații provocate de un presupus atacator, locuitor al căminului, care agresase mai întâi un vizitator și un agent de pază al instituției, iar apoi un grup de persoane printre care se aflau cetățenii moldoveni”.

Drept urmare, cei cinci moldoveni, cu vârstele cuprinse între 15 și 42 de ani, au fost răniți, doi dintre ei având nevoie de spitalizare.

,, Incidentul s-a soldat cu rănirea a cinci cetățeni ai Republicii Moldova, printre ei un tânăr de 15 ani, doi tineri de 20 de ani și doi bărbați de 24 și, respectiv, 42 de ani. Doi dintre cetățenii Republicii Moldova au fost internați la spital cu răni prin înjunghiere, iar ceilalți au fost tratați ambulatoriu sau la fața locului. La ora actuală, toți se află în afara oricărui pericol. Suspectul a fost reținut și este anchetat de instituțiile polițienești. Ambasada Republicii Moldova în Germania este în legătură cu autoritățile polițienești ale orașului Berlin care cercetează cazul”, punctează responsabilii Ministerului Afacerilor Externe.

Autorul atacului

Cazul a avut loc în data de 13 august, iar presupusul atacator, un algerian, a fost de asemenea rănit.

Conform concluziilor inițiale ale poliției germane, tânărul de 21 de ani s-a certat cu un vizitator în afara casei înainte de incident și l-ar fi lovit pe bărbatul de 38 de ani. Agentul de pază în vârstă de 62 de ani a încercat să intervină, dar a fost și el lovit. Tânărul de 21 de ani ar fi plecat apoi, dar s-a întors curând în curte, unde ar fi atacat mai multe persoane dintr-un grup de aproximativ 20 de persoane.

Poliția a fost alertată în jurul orei 22:40. Suspectul s-a plâns de dureri în partea superioară a corpului în timpul arestării sale și a fost tratat inițial la o clinică înainte de a fi luat în custodia poliției.

Victimele au fost tratate de paramedici și medici la fața locului și apoi duse la spitale. De asemenea, a fost trimis un elicopter de urgență.

Suspectul a fost până în prezent „complet nesemnificativ”, a declarat un purtător de cuvânt al Oficiului de Stat pentru Afacerile Refugiaților (LAF). Potrivit înregistrărilor adăpostului, algerianul are 23 de ani și a fost tolerat. „El risca să fie expulzat”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Au existat rapoarte diferite din partea poliției și a LAF cu privire la numărul de răniți și la vârsta victimelor. Poliția a raportat un total de opt răniți, inclusiv suspectul, în timp ce LAF a raportat șapte.

Atacul a provocat neliniște în adăpost, a declarat purtătorul de cuvânt al LAF. Operatorul a trimis o echipă mai mare la fața locului pentru a calma situația.

În ultimele zile, în Berlin au avut loc mai multe atacuri cu cuțitul , soldate cu răniri grave și un deces. Numărul atacurilor și amenințărilor cu cuțite a crescut în statisticile privind criminalitatea în ultimii ani, bărbații și tinerii de sex masculin fiind principalii autori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Americanca Jordan Chiles rămâne cu bronzul olimpic în sertar: COSR, anunț de ultima oră

2 Bulai a fost dat afară din casă de soție, o fostă studentă

3 VIDEO Ce-i face un ucrainean drogat cu ciuperci unei rusoaice

4 Cazul Crin Antonescu / S-a luptat cu securiștii până a ajuns să-i propună candidați la prezidențiale

5 Generalul Sîrskîi are o nouă veste proastă pentru Rusia