Cinci cadavre au fost găsite pe iahtul scufundat în Sicilia. Scafandrii caută ultimul membru al echipajului

Cinci cadavre au fost găsite pe iahtul scufundat în Sicilia. Scafandrii caută ultimul membru al echipajului

Cinci cadavre au fost găsite de scafandrii care căutau șase pasageri dispăruți după ce un superyacht s-a scufundat în largul coastei Siciliei. Experții au folosit vehicule subacvatice telecomandate pentru a avea acces la navă.

foto nava de salvare

Persoanele decedate au fost aduse la mal de scafandri FOTO: X/upuknews1

Patru cadavre au fost aduse la mal înainte ca operațiunile de căutare să fie suspendate la căderea nopții, relatează The Times .

Eforturile de recuperare a unui al cincilea cadavru găsit în epavă și de localizare a ultimei persoane dispărute vor fi reluate în cursul acestei dimineți.

Recuperarea corpurilor de pe epavă este o „operațiune extrem de delicată”, a declarat paza de coastă italiană într-o actualizare târzie miercuri seara.

Autoritatea a declarat că adâncimea corpului navei, de 50 m, a reprezentat o provocare pentru scafandri și a remarcat „îngustimea spațiilor pe care le explorau și prezența a numeroase obiecte”.

Operațiunea continuă pentru căutarea și recuperarea ultimilor doi dispăruți”, a declarat paza de coastă.

Autoritățile italiene nu au identificat în mod oficial cadavrele găsite în epava navei Bayesian, în ciuda relatărilor despre numele unora dintre ele în presa locală și internațională, relatează BBC.

Conform legislației italiene, cadavrele trebuie să fie identificate de un membru al familiei sau de o persoană apropiată victimelor, înainte ca decesele să poată fi certificate.

În timp ce scafandrii continuă căutarea celorlalți doi pasageri, iată o listă a celor șase persoane care au fost date dispărute de pe iaht:

  • Mike Lynch, 59 de ani, magnat al tehnologiei care a fost achitat într-un proces de fraudă la începutul acestui an, și fiica sa Hannah, 18 ani, care urma să studieze engleza la Universitatea din Oxford.
  • Jonathan Bloomer, 70 de ani, președinte al băncii Morgan Stanley, și soția sa, Judy, care patronează organizații caritabile.
  • Chris Morvillo, 59 de ani, partener la firma de avocatură globală Clifford Chance, care l-a reprezentat pe Lynch, și soția sa, Neda, 57 de ani, care conduce o linie de bijuterii de lux sub numele său de fată, Nassiri.

La bordul ambarcațiunii Bayesian se aflau 10 membri ai echipajului și 12 pasageri. Iahtul s-a scufundat în apropierea coastei orașului Palermo, după ce în cursul nopții a fost lovit de o furtună violentă.

11 persoane au reușit să scape din apele tulburi, după ce s-au urcat într-o barcă de salvare gonflabilă. Karsten Borner, căpitan al unei nave din apropiere, a spus că echipajul său a primit la bord câțiva supraviețuitori, inclusiv trei care aveau răni grave.

Un pescar din zonă, Giuseppe, a povestit pentru Reuters că era la bordul unei bărci cu motor când a zărit „saltele și tricouri plutind în mare”.

Un alt pescar a spus că a văzut iahtul în timp ce se scufunda. Martorul era acasă atunci când a avut loc furtuna.

„Apoi am văzut barca, avea un singur catarg, era foarte mare”, a mărturisit el, pentru ziarul Giornale di Sicilia.

După puțin timp, el s-a dus în golful Santa Nicolicchia din Porticello, satul de pescari de lângă Palermo unde a avut loc incidentul, pentru a vedea ce se întâmplă.

„Ambarcațiunea încă plutea, apoi dintr-o dată a dispărut. Am văzut-o scufundându-se cu ochii mei”, a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a întors roata / Ucraina atacă Moscova cu drone

2 O fată de 12 ani a fost violată de șase ori, în schimbul lichidării unei datorii pe care o avea iubitul său

3 Un pilot rus de drone a trecut de partea Ucrainei, nu înainte de a arunca o grenadă în dormitorul ofițerilor

4 Curg sesizările referitoare la comportamentul inadecvat al lui Marius Pieleanu faţă de studente. Cristian Pîrvulescu a confirmat

5 Au intrat și americanii în Rusia? O imagine controversată cu „băieții în Kursk” i-a enervat pe ruși: Gruparea privată FOG luptă alături de ucraineni