Cinci alimente sănătoase care ar putea să împiedice pierderea în greutate

Cinci alimente sănătoase care ar putea să împiedice pierderea în greutate

Un nutriționist a atras atenția asupra a cinci alimente „sănătoase” pe care mulți dintre cei care țin dietă se bazează - dar care ar putea să le afecteze eforturile de pierdere în greutate, relatează Mirror.

Alimentele care ar putea afecta procesul de pierdere în greutate. Foto: Arhivă

Alimentele care ar putea afecta procesul de pierdere în greutate. Foto: Arhivă

Este o concepție greșită că toate alimentele sănătoase sunt bune pentru pierderea în greutate”, a spus Guna Bilande de la Weight Loss Riga. „În timp ce aceste alimente au beneficii nutriționale semnificative, conținutul lor ridicat de calorii poate uneori să afecteze obiectivul de pierdere în greutate.”

Guna a subliniat faptul că aceste alimente ar putea afecta procesul de pierdere în greutate, explicând că, deși nu sunt în mod inerent nesănătoase, s-ar putea să nu fie cele mai bune alegeri pentru cei care doresc să slăbească . În ciuda faptului că sunt pline de nutrienți esențiali, consumul în cantități mari poate duce la o creștere nedorită în greutate sau poate încetini procesul de slăbire.

O alimentație sănătoasă înseamnă echilibru și moderație”, a spus ea. „Aceste alimente pot și ar trebui să fie incluse într-o dietă echilibrată, dar trebuie să fiți conștienți de conținutul lor caloric și să vă potriviți porțiile în consecință.”

Avocado

Avocado este bogat în vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. Cu toate acestea, conținutul ridicat de calorii al acestuia poate fi o sabie cu două tăișuri.

Avocado este dens în nutrienți, dar este și caloric”, a spus Guna. „Un singur avocado poate avea în jur de 250 până la 300 de calorii, care se pot aduna rapid dacă nu sunteți atenți la mărimea porțiilor.

Ulei de măsline

Uleiul de măsline extravirgin este apreciat pentru grăsimile sale mononesaturate și pentru antioxidanți. În ciuda faptului că reprezintă o grăsime mai sănătoasă, este, de asemenea, bogat în calorii.

„Doar o lingură de ulei de măsline conține aproximativ 120 de calorii”, a explicat Guna. „Este ușor să exagerezi atunci când gătești sau asezonezi salate, așa că este esențial să îți dozezi porțiile.”

Nuci și unt

Nucile și untul obținut din acestea sunt pline de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Sunt o gustare la îndemână și pot fi folosite la diverse feluri de mâncare. Cu toate acestea, ele pot fi surprinzător de bogate în calorii.

Un pumn de nuci poate conține aproximativ 200 de calorii, iar untul de nuci poate avea și mai multe”, a spus Guna. „Fiți atenți la cantitatea pe care o consumați, mai ales dacă luați o gustare direct din borcan.”

Granola

Granola este adesea prezentată ca un aliment sănătos, cu cereale integrale, nuci și semințe. Cu toate acestea, numeroase produse cumpărate din magazine sunt pline de zaharuri și grăsimi adăugate, ceea ce duce la un produs bogat în calorii.

„Granola poate fi o bombă calorică ascunsă”, a avertizat Guna. „Verificați întotdeauna eticheta în ceea ce privește conținutul de zahăr. Luați în considerare posibilitatea de a vă face propria granola acasă pentru a avea control asupra ingredientelor.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii