„Cina cea de Taină, blasfemie cu transsexuali”. Controversă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

„Cina cea de Taină, blasfemie cu transsexuali”. Controversă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, desfășurată în premieră pe un rău, nu pe un stadion, a fost fastuoasă. Laudată de mulți, acesta a avut și numeroși contestatari. În primul rând, pentru că sportivilor li s-a răpit momentul de glorie, fiind ”exilați” pe bărci, departe de spectatorii de pe malurile Senei. În al doilea rând, pentru că o bună parte a show-ului a fost acaparat de un program dedicat incluziunii sociale, cu o prezentare de modă făcută de reprezentanți ai LGBTQ+.

Momentul controversat de la deschiderea Jocurilor Olimpice. Captură X

Momentul controversat de la deschiderea Jocurilor Olimpice. Captură X

Un moment artistic extrem de controversat, criticat aspru de fanii din toată lumea pe rețelele de socializare, a fost parodierea celebrei picturi murale a lui Leonardo da Vinci, „Cina cea de Taină”, care înfățișa ultima masă a lui Iisus Hristos și a celor 12 Apostoli. DJ-ul local Barbara Butch, cunoscută pentru activismul LGBTQ+, precum și pentru militantismul acceptării persoanelor cu kilograme în plus, purta o aureolă pe cap. Alături de ea, pe scenă au fost mai mulți concurenți ai emisiunii de tip reality, „Drag Race France”, un show bazat pe travesti, realizat pe modelul „RuPaul's Drag Race”, celebra emisiune americană.

Asemămarea dintre Cina cea de Taină și momentul de la Jocurile Olimpice

Asemămarea dintre Cina cea de Taină și momentul de la Jocurile Olimpice

Dacă presa nu poate scrie critic despre acest eveniment, din cauza ”Corectitudinii politice”, care presupune ca oamenii să aibă grijă să nu se exprime sau să acționeze într-un fel în care ar putea să-i ofenseze pe alții, fanii au dat frâu reacțiilor, pe rețelele de socializare: „În timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, Macron și echipa lui au parodiat Cina cea de Taină cu transsexuali și o femeie grasă cu aureolă”, „Franța și-a bătut joc de Cina cea de Taină cu transsexuali”, „Blasfemie cu adresă la Cina cea de Taină? Poate această ceremonie de deschidere să fie și mai proastă?”, au scris aceștia.

”Transsexualii își bat joc de creștinătate”

Marion Marechal, o deputată franceză în Parlamentul European, a fost printre puținii politicieni care au avut curaj să reacționeeze: „Către toți creștinii din întreaga lume care urmăresc ceremonia de deschidere de la Paris și care se simt jigniți de parodierea Cinei celei de Taină, le transmit să știe că nu Franța este inițiatoarea, ci o minoritate a extremei de stânga!”.

„Bine ați venit în 2024, au recreat Cina cea de Taină cu transsexuali”, „Transsexualii își bat joc de creștinătate”, „Ne luptăm cu răul absolut”, „O bătaie de joc! Cum poți face așa ceva? Rușine organizatorilor!”, „Simbolism satanic și păgâni! Iisus a fost înlocuit de o femeie obeză, în timp ce apostolii sunt înlocuiți de transsexuali și un copil”, au fost altele dintre comentariile de pe X.

Jocurile Olimpice au debutat ieri cu deschiderea oficială, de azi sportivii intrând în concursuri. România este reprezentată de 106 tricolori, care participă la 18 discipline.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii