Cîmpeanu: 1.500 de seturi de propuneri de îmbunătăţire a sistemului de educatiei

Cîmpeanu: 1.500 de seturi de propuneri de îmbunătăţire a sistemului de educatiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că probabil vor fi 1.500 de seturi de propuneri de îmbunătăţire a pachetului legislativ România educată.

sorin cimpeanu campeanu

Sorin Cîmpeanu a făcut precizări importante referitoare la noile legi ale educației Foto: Arhivă

Acesta a mai spus că unele dintre propuneri au fost deja analizate şi acceptate, urmând să se regăsească în proiectul care va fi avansat pe circuitul de avizare.

Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în jurul orei 16.00 erau înregistrate 1.486 de seturi de propuneri pentru modificările la proiectele legilor Educaţiei.

"Aveam înregistrate 1.486 de seturi de propuneri. În câteva minute vom finaliza procesul, probabil că vom avea în jur de 1.500 de seturi de propuneri de îmbunătăţire a pachetului legislativ România educată, înţelegându-se prin asta Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior. Cele 1.486 de seturi de propuneri totalizează mai mult de 9.000 de amendamente propuse. Până astăzi, 25 august, la ora 16. Aceste amendamente sunt de patru categorii. Sunt amendamente puternic justificate, cu argumente, sunt amendamente care, din păcate, sunt simple solicitări, propunem aşa pentru că aşa propunem noi. Este a treia categorie, a acelor amendamente care se repetă în foarte multe dintre cele 1.486 de seturi de propuneri, şi a patra categorie, sunt acele amendamente care sunt total antagonice”, a transmis ministrul Educaţiei.

El a menţionat că toate aceste propuneri vor fi analizate astfel încât săptămâna viitoare proiectul să aibă forma în care va fi trimis pe circuitul de avizare.

Ministrul Educaţiei a adăugat că pe parcursul de avizare vor fi formulate observaţii din partea acestor structuri avizatoare, iar ele trebuie incluse în lege, menţionând că astfel se va ajunge la a treia formă a proiectelor de legi ale Educaţiei.

"Prima formă este cea lansată în dezbatere, cea de-a doua formă este cea la care lucrăm acum pentru a integra toate propunerile primite, care vor fi considerate acceptabile, iar cea de-a treia formă este cea care va rezulta în urma integrării observaţiilor entităţilor avizatoare: ministere, Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social. În această formă, proiectele celor două legi vor intra în Guvern. Sperăm să se întâmple acest lucru la începutul lunii septembrie, care este peste mai puţin de o săptămână, nu precizez o dată. Odată ce vor fi adoptate în Guvern, ele vor fi transmise Parlamentului. Parlamentul este forul legislativ al ţării, este instituţia democratică ce este capabilă să decidă procedura de adoptare. Odată ce va fi decisă procedura de adoptare, vor fi anunţate şi acţiunile care se vor constitui într-o altă serie în care aceste propuneri pot să fie îmbunătăţite”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că aceste proiecte nu sunt ale ministerului sau ale unei persoane, ci ale României.

"Aceste proiecte nu sunt proiectele Ministerului Educaţiei, nu sunt proiectele unei persoane, nu sunt proiectele Guvernului sau unui anumit grup. Aceste proiecte sunt proiectele României, sunt proiecte, şi o spun cu toată răspunderea, pentru viitorul acestei naţiuni. Aceste proiecte merită toată atenţia, merită luarea în considerare a oricărei propuneri, indiferent de la cine sau cum vine această propunere. Ministerul Educaţiei va face acest lucru”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 „Prinț” bugetar cu două apartamente în Dubai...

2 Cine e adevăratul suveran al suveraniștilor și cel mai periculos dintre ei. Expert în extremism: „Să nu ne lăsăm păcăliți de acest aspect”

3 De citit ce spune omul ăsta despre rețelele sociale

4 Știrea asta pare SF în raport cu ce probleme grave sunt în jurul nostru...

5 „Va deveni evident că aceasta este doar idioțenia unui om bătrân” / Putin a cerut „să își graveze propriile inițiale” pe lanțurile pentru crucile purta…