Ciclonul Boris a făcut prăpăd în Chișinău. Circulația autobuzelor și troleibuzelor a fost sistată

Ciclonul Boris a făcut prăpăd în Chișinău. Circulația autobuzelor și troleibuzelor a fost sistată

Ciclonul Boris a afectat și Republica Moldova, Chișinăul fiind luat pe sus de ape, iar circulația autobuzelor și troleibuzelor a fost sistată

foto inundații chisinau

Ciclonul Boris a făcut prăpăd în Chișinău FOTO Facebook/ Regia Transport Electric Chișinău

Conform Regiei de Transport Electric Chișinău (RTEC), râul Bâc care traversează Chișinăul a ieșit din albie în urma ploilor puternice de sâmbătă, iar mai multe străzi din capitală au fost inundate.

De asemenea, din cauza ploilor puternice, 13 localități din 3 raioane: Orhei – 1, satul Pelivan; Cantemir – satele Capaclia, Cania, Lărguța, Samalia, Iepureni, Stoianovca, Haragîș, Vișniovca; Leova – satele Cupcui, Romanovca și Sărata Nouă sunt deconecatate de la energia electrică, iar transportul în comun a fost întrerupt, potrivit informațiilor de la Guvern.

În plus, în satul Romanovca, digul unui bazin de acumulare s-a rupt, iar apa s-a scurs într-un iaz din apropiere, iar pentru lichidarea consecințelor din zonele afectate au fost trimiși 204 angajați și 76 unități de transport.

O altă localitate afectată a fost Roșcani, unde circulația este și acum blocată, iar în satuș Recea a căzut un mal de pământ, aproape de o biserică.

Anterior, premierul Dorin Recean a convocat o ședință la Centrul Anticriză al Ministerului de Interne la care au participat toți reprezentanții structurilor de forță și ai autorităților publice locale din zonele afectate de ploile torențiale.

În continuare IGSU îndemnă populația să fie prudentă , să urmărească cu atenție buletinele meteo, să evite deplasările pe trasee dificile și să-și monitorizeze cu grijă copii. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

2 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei