CIA caută informatori în regimurile autoritare. Serviciile americane vor să recruteze oameni în China, Iran și Coreea de Nord

CIA caută informatori în regimurile autoritare. Serviciile americane vor să recruteze oameni în China, Iran și Coreea de Nord

CIA a lansat miercuri o nouă inițiativă pentru a recruta informatori în China, Iran și Coreea de Nord, adăugându-i astfel eforturilor sale de succes de recrutare a rușilor.

Serviciile americane caută informatori în regimuri greu accesibile FOTO Arhivă

Serviciile americane caută informatori în regimuri greu accesibile FOTO Arhivă

Principala agenție de spionaj din SUA a postat instrucțiuni în mandarină, farsi și coreeană pe conturile sale de pe X, Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn și Dark Web despre cum să ia contact cu aceasta în siguranță, a declarat un purtător de cuvânt al CIA într-o declarație, relatează Reuters .

„Eforturile noastre în această direcție au avut succes în Rusia, și dorim să ne asigurăm că persoanele din alte regimuri autoritare știu că suntem deschiși pentru afaceri”, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că CIA se adaptează la represiunea statului în creștere și la supravegherea globală.

Un videoclip în limba mandarină postat pe YouTube, care conținea doar instrucțiuni scrise, a sfătuit persoanele să contacteze CIA prin intermediul site-ului său oficial folosind programe VPN sau rețeaua TOR.

„Siguranța și bunăstarea dumneavoastră sunt cea mai importantă considerație a noastră”, se spunea în videoclip.

Aceasta a solicitat numele, locațiile și detaliile de contact ale persoanelor, care nu erau asociate cu identitățile lor reale, împreună cu informații care ar putea fi de interes pentru CIA, atenționând că răspunsurile nu sunt garantate și ar putea dura timp.

Liu Pengyu, un purtător de cuvânt al ambasadei chineze, a acuzat SUA că duce o campanie de dezinformare „organizat și sistematic” împotriva Chinei și a declarat că „orice încercare de a crea o prăpastie între poporul chinez și Partidul Comunist Chinez (CCP) sau de a slăbi legătura lor strânsă va eșua inevitabil.”

Ambasada Rusiei și misiunea Iranului la ONU nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Setea CIA pentru informații a crescut pe măsură ce China își extinde cooperarea cu Rusia și Iranul și își arată forța militară regională.

Rusia, China, Iran și Coreea de Nord sunt cunoscute în cadrul comunității de informații din SUA ca „ținte dificile” - țări ale căror guverne sunt greu de pătruns.

De asemenea, SUA se confruntă cu conflictul Iranului cu Israelul, programul său nuclear , legăturile sale tot mai strânse cu Rusia și sprijinul său pentru proxi militari.

Programul nuclear al Coreei de Nord este o altă țintă pentru informațiile din SUA , alături de ceea ce oficialii americani afirmă că reprezintă livrările de arme ale Phenianului către Moscova pentru războiul din Ucraina, o acuzație pe care Moscova și Phenianul o neagă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițist de provincie cu două vile, două apartamente, opt case de vacanță, terenuri, spațiu comercial, Porsche Cayenne

2 Sondaj BCS cu cifre mai aproape de realitate

3 De citit...

4 Apar dezvăluiri din interior de ce a decis Iranul să lanseze atacul surprinzător de puternic cu rachete balistice

5 Foarte interesante amănunte...