China revine spectaculos în Cupa Davis și egalează România. Cine va juca în meciul decisiv

China revine spectaculos în Cupa Davis și egalează România. Cine va juca în meciul decisiv

România a fost egalată sâmbătă, 14 septembrie, de China în Cupa Davis, după înfrângerile suferite la dublu și la simplu. Tenismenul român Gabi Adrian Boitan a fost învins de Yunchaokete Bu cu 6-3, 7-6 (7/3), sâmbătă, în Sala Polivalentă din Craiova.

România a fost egalată de China în Cupa Davis Foto: Federația Română de Tenis/Facebook

România a fost egalată de China în Cupa Davis Foto: Federația Română de Tenis/Facebook

Deși a condus formația Chinei, cu 2-0 , după prima zi în Grupa Mondială II a Cupei Davis, echipa României s-a văzut egalată.

Perechea Victor Cornea/Bogdan Pavel a fost învinsă de cuplul Fajing Sun/Rigele Te cu 6-4, 6-4, sâmbătă, în meciul de dublu, în Sala Polivalentă din Craiova. Deși au plecat ca favoriți, Cornea ocupând locul 80 în lume la dublu, iar Pavel pe 272, în timp ce chinezii erau clasați pe 289 și pe 742, românii nu au avut nicio șansă. Chinezii au obţinut victoria după o oră şi 25 de minute.

Sâmbătă, în al patrulea meci, Gabi Adrian Boitan a fost învins de Yunchaokete Bu cu 6-3, 7-6 (7/3). Boitan (364 ATP) s-a înclinat după o oră şi 42 de minute în faţa lui Bu (113 ATP), prima rachetă a Chinei.

Deşi românul a reuşit 6 aşi, chinezul a fost mai bun la serviciu, mai precis, la serviciul al doilea (68%-58% procentaje de reuşită, în timp ce la primul ambii au avut 74%)., informează Agerpres.

Meciul decisiv îi va pune față în față pe Cezar Creţu (292 ATP) şi pe Rigele Te (636 ATP), care l-a înlocuit în ultimul moment pe Yi Zhou (527 ATP).

Vineri, în primul meci de simplu, Cezar Creţu l-a învins pe Yunchaokete Bu cu 3-6, 6-4, 7-6 (7/4), iar apoi Gabi Adrian Boitan l-a întrecut pe Yi Zhou cu 7-6 (7/4), 6-2.

România şi China nu s-au mai întâlnit până acum în Cupa Davis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

2 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei