China: Oamenii din Wuhan se tem de o nouă epidemie, după ce o bacterie care provoacă holeră a fost detectată într-o piaţă locală

China: Oamenii din Wuhan se tem de o nouă epidemie, după ce o bacterie care provoacă holeră a fost detectată într-o piaţă locală

Piaţa alimentară în care probele de la ţestoase cu carapace moale au fost testate pozitiv cu agentul patogen capabil să provoace holera a fost dezinfectată, au anunţat autorităţile locale joi seara, conform Reuters .

Deşi nu a fost găsit niciun caz de holeră în rândul persoanelor care au intrat în contact cu ţestoasele cu carapace moale, magazinul respectiv care le vindea a fost închis timp de trei zile.

Autorităţile au spus că tulpina de vibrio cholerae O139 care a cauzat infectarea tânărului, caz raportat luni, nu are nicio legătură cu probele contaminate.

Oficialii urmăresc mai multe produse din acelaşi lot cu ţestoasele, care au fost expediate în altă parte, a declarat autoritatea de control al bolilor din districtul Hongshan din Wuhan.

În ciuda lipsei unor indicii solide ale unui focar de holeră, internauţii îngrijoraţi că ar putea izbucni un alt focar de boală, au dezbătut subiectul pe Weibo (similar cu Twitter), acesta atingând 200 de milioane de citiri.

Primele infecţii cu COVID-19 de la sfârşitul anului 2019 au fost iniţial legate de o piaţă locală din Wuhan, unde se vindeau fructe de mare şi produse din peşte. Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 rămâne un mister şi o sursă majoră de tensiune între China şi Statele Unite

Cazurile de holeră, o boală acută care provoacă diaree potenţial fatală dacă este lăsată fără tratament rapid şi care este legată de alimente sau apă contaminate, sunt rare în China continentală, fiind înregistrate doar cinci cazuri în 2021 şi 11 în 2020, fără decese.

„Detectarea Vibrio cholerae O139 ne reaminteşte din nou că pieţele „umede”, cu toate că sunt importante din punct de vedere cultural şi economic în Asia, au asociat cu ele diverse riscuri pentru sănătatea publică”, a spus Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia.

În prezent nu există un motiv major de îngrijorare, dar supravegherea continuă este importantă şi necesară, a spus Greenhill, adăugat că O139 a fost detectat în diferite alte ţări şi că este puţin probabil să existe focare mari de holeră în zonele cu apă potabilă sigură şi canalizare adecvată.

„De fapt, detectarea tulpinii demonstrează că există se supraveghează, ceea ce poate fi văzut ca lucru pozitiv”, a mai spus el.

Autorităţile din Wuhan, oraş cu o populaţie de peste 12 milioane de locuitori, au declarat luni că acest caz de holeră la un student local nu a provocat alte infecţii. Wuhan nu a dezvăluit încă sursele bacteriilor care au dus la îmbolnăvirea studentului şi nu au prezentat probe, sau detalii despre progresul urmăririi sursei infecţiei.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…