China furnizează Rusiei motoare pentru noile drone kamikaze „Harpia”. Cântăresc 300 kg și au o rază maximă de acțiune de 1.500 km

China furnizează Rusiei motoare pentru noile drone kamikaze „Harpia”. Cântăresc 300 kg și au o rază maximă de acțiune de 1.500 km

China sprijină în mod activ Rusia în războiul său împotriva Ucrainei. Printre altele, le furnizează rușilor motoare pentru dronele kamikaze Harpy-A1.

China furnizează Federației Ruse motoare pentru noile drone FOTO: Dialog

China furnizează Federației Ruse motoare pentru noile drone FOTO: Dialog

Acest lucru este raportat de Reuters, citând informații serviciilor europene de informații. S-a constatat că, din iulie 2023 până în iulie 2024, compania rusă de stat Almaz-Antey a produs aproximativ 2,5 mii de Harpy.

Potrivit Dialog , aceste drone au fost folosite pentru a lovi obiective militare și civile din Ucraina, inclusiv infrastructuri critice.

Anterior, Federația Rusă folosea Shahed-uri iraniene în aceste scopuri, însă noua evoluție a permis Federației Ruse să scape de dependența sa de Iran în această privință. Cu toate acestea, Federația Rusă este în continuare extrem de dependentă de China.

Doar datorită acestei țări rușii sunt încă capabili să producă arme pentru războiul împotriva Ucrainei.

„Harpy” este aproape o copie a <Shaheds> iraniene. Aceste drone au mici diferențe de design. UAV-ul rusesc este echipat cu un motor german, care este fabricat în China de Xiamen Limbach.

Alte componente pentru dronă sunt furnizate de alte două companii din China: Juhang Aviation Technology și Redlepus Vector Industries.

„Harpy” cântărește aproximativ 300 kg și are o rază maximă de acțiune de 1.500 km. Performanțele sale sunt aproximativ echivalente cu ale dronelor Shahed-136 ale Iranului.

Beijingul menține oficial o poziție neutră în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Acesta susține că nu ar oferi niciun fel de asistență militară părților implicate în conflict.

Cu toate acestea, Occidentul nu crede acest lucru. Zilele trecute, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut Chinei să nu mai sprijine Rusia, deoarece aceasta este „un factor semnificativ în continuarea conflictului”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 „Putem lansa o lovitură nucleară limitată asupra unei țări NATO fără a declanșa un război total. Americanii mint când spun că garantează protecția ali…

3 O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și „pasată cu un blender de soțul ei”

4 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

5 „Ușa se deschide cu adevărat” / Pavel Durov a început să ofere „cheile“ Telegram serviciilor de informații franceze