Chelaru, despre o posibilă numire la CCR: Dacă grupul PSD îmi va aprecia activitatea, mă gândesc să spun da

Chelaru, despre o posibilă numire la CCR: Dacă grupul PSD îmi va aprecia activitatea, mă gândesc să spun da

Senatorul PSD Ioan Chelaru a declarat, marți, că ia în calcul să accepte o eventuală nominalizare la funcția de judecător la CCR care ar putea veni din partea grupului PSD.

"Nu știu, eu nu am discutat subiectul. Urmează probabil la grupul parlamentar să se discute această chestiune. Sigur că, în măsura în care grupul va aprecia că activitatea mea anterioară, pregătirea mea profesională și experiența pe care o am sunt suficiente sau necesare și ar aduce un plus reprezentantului pe care grupul sau Senatul îl va trimite (...), mă gândesc că aș putea spune da, dar urmează să analizăm", a spus Chelaru, vicepreședinte al Senatului, întrebat dacă ar lăsa Senatul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională.

El a mai arătat că acesta este un subiect asupra căruia vrea să păstreze o rezervă, deoarece nu ar vrea să spună un lucru și să nu se adeverească.

Chelaru a adăugat că Senatul ar putea lua o decizie săptămâna viitoare în privința numirii unui judecător la Curtea Constituțională în locul lui Valentin Zoltan Puskas, căruia îi expiră mandatul.

Biroul permanent al Senatului a stabilit în 18 aprilie ca procedura de numire a unui judecător la Curtea Constituțională a României în locul lui Valentin Zoltan Puskas să aibă loc până pe data de 1 iunie.

Potrivit vicepreședintelui Senatului, Ioan Chelaru, Curtea Constituțională a declanșat procedura de numire a trei judecători având în vedere că în data de 13 iulie expiră mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader și Valentin Puskas.

Președinția va numi un judecător în locul actualului președinte al CCR, Augustin Zegrean, Camera Deputaților va numi în locul lui Tudorel Toader, iar Senatul în locul lui Valentin Puskas.

Conform procedurii, Biroul permanent va trimite grupurilor parlamentare și parlamentarilor scrisoarea Curții prin care declanșează procedura de nominalizare. După nominalizare, grupurile parlamentare trimit la Comisia juridică propunerile. Comisia va întocmi un raport, care se va vota în plen, decizia fiind luată cu majoritate simplă.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”