CGMB: Declanşarea exproprierilor în zona Prelungirea Ghencea nu a putut fi votată, în lipsa grupului PSD
Declanşarea exproprierilor în zona Prelungirea Ghencea din Sectorul 6, precum şi alte trei proiecte care vizau exproprieri nu au putut fi aprobate în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei.
Deşi au avut 32 de voturi de voturi favorabile, proiectele nu au întrunit majoritatea necesară de două treimi. De la lucrările şedinţei extraordinare a lipsit grupul PSD.
Consilierul municipal Nicorel Nicorescu (USR) le-a reproşat social-democraţilor faptul că "aleg să stea deoparte" şi "să ţină pe loc" în acest fel investiţiile necesare Capitalei.
"Este a treia sau a patra oară când încercăm să trecem aceste exproprieri atât de necesare unor investiţii şi grupul PSD din nou alege să stea deoparte. Este un lucru de neacceptat. Cu toate că au primit informaţii legate de alocarea sumelor, aleg să ţină în acest mod investiţiile pe loc şi să nu continuăm aceste şantiere", a precizat el.
Cele patru proiecte vizau declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul următoarelor lucrări de utilitate publică:
- Drum de acces în Cartier Henri Coandă prin str. Biharia;
- Străpungere bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu Etapa II - km 2+400 - intersecţie Calea Vitan Bârzeşti;
- Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralărgire bd. Ghencea între str. Braşov şi Terminal Tramvai 41;
- "Modernizare sistem rutier şi linii de tramvai" reabilitare unică Bulevardul Aerogării, între şos. Bucureşti-Ploieşti şi str. Alexandru Şerbănescu.
Pe 25 februarie, liderul grupului PSD din CGMB, Aurelian Bădulescu, critica modul în care au fost întocmite proiectele de hotărâre şi s-a arătat nemulţumit de faptul că primarul general Nicuşor Dan nu a fost prezent pentru a-i răspunde la întrebări.
Bădulescu a adăugat că, în cazul în care proiectele vor fi aprobate în forma actuală, acestea vor fi sancţionate de Prefectură, deoarece suma trebuie fixată de comun acord între proprietar şi expropriator înainte de începerea procedurii.
"Dumnealui (primarul general - n.r.) ne cere, în calitate de iniţiator, să adoptăm o hotărâre care este contrară legii. Există Legea 255/2010 care statuează foarte clar în ce condiţii porneşti exproprierea pentru utilitate publică. Eu mă întreb ce să expropriez în condiţiile în care în interiorul acestei hotărâri schimbăm şi coridorul, deci nu mai avem aceeaşi hotărâre din 2019, nu avem nicio prevedere în buget, pentru că noi nu avem bugetul aprobat", afirma el. AGERPRES