CFR Cluj tremură pentru calificarea în Conference League, după un rezultat dezamăgitor cu Neman Grodno

CFR Cluj tremură pentru calificarea în Conference League, după un rezultat dezamăgitor cu Neman Grodno

Deși pornea ca mare favorită contra belarușilor de Neman Grodno, CFR Cluj nu a fost în stare măcar să înscrie o dată în poarta adversarilor, joi seara, pe Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în prima manşă din turul secund preliminar al Conference League.

Dan Petrescu, dezamăgit după remiza cu Neman Grodno. Foto Sportpicures

Dan Petrescu, dezamăgit după remiza cu Neman Grodno. Foto Sportpicures

Suprinzător, cei care au început mai bine au fost oaspeții, care și-au trecut în cont două ocazii bune în primele 20 de minute: Pantia (18) a tras peste poartă din lovitură liberă, iar Sava a respins şutul expediat de Alikulov (20) la colţul lung.

Ușor-ușor, românii au preluat inițiativa și s-a iviti prima ocazie a echipei ardelene , una foarte mare. Grecul Tachtsidis (21) a ratat însă, cu un voleu de la 12 metri pe lângă poartă. Apoi Kamara a fost blocat în careu (33), Keita a tras peste poartă (33), iar şutul lui Muhar (35) a fost prins de Belov.

Clujenii au mai avut o ocazie chiar înainte de pauză, dar Bîrligea nu a ajuns la centrarea lui Tachtsidis la 6 metri (45+1). La reluare, tot atacantul lui CFR a şutat la colţul lung, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

CFR Cluj nu a primit eronat un penalty

În min. 72, Korenica a fost faultat de portar în careu, însă, în loc să se dicteze penalty pentru CFR, s-a semnalizat ofsaid în mod eronat. Faza nu a putut fi verificată, pentru că sistemul VAR va fi folosit în competiție abia din turul următor. Clujenii au mai ratat prin Mogoş (90+2), lovitura sa de cap fiind apărată de Belov, şi prin Adrian Păun (90+3), care şutat peste din careu, astfel că scorul a rămas 0-0, spre disperarea lui Dan Petrescu. Imediat după fluierul final, antrenorul formației române s-a dus la centrul terenului și i-a certat serios pe arbitrii din Bosnia și Herțegovina.

Partida retur, în urma căreia se va stabili echipa calificată în turul III al Conference League, va avea loc joi, 1 august, la Gyor, în Ungaria (ora 21.00). Formațiile din Belarus nu au permisiunea UEFA de a juca în țară, din cauza susținerii Rusiei în războiul din Ucraina..

În cazul în care va trece totuși de formația adversă, CFR Cluj va întâlni în faza următoare a Conference League echipa care va pierde duelul dintre Braga (Portugalia) și Maccabi Petah Tikva (Israel), din turul II preliminar al Europa League.

CFR Cluj - Neman Grodno 0-0

Cluj-Napoca, Stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu''

CFR Cluj: 90. Răzvan Sava - 19. Vasile Mogoş, 42. Matija Boben, 27. Matei Ilie, 45. Mario Camora (căpitan) - 73. Karlo Muhar (11. Adrian Păun, 81), 18. Kader Keita, 77. Panagiotis Tachtsidis - 10. Ciprian Deac (96. Beni Nkololo, 64), 9. Daniel Bîrligea (99. Peter Michael, 64), 7. Mohammed Kamara (17. Meriton Korenica, 46). Antrenor: Dan Petrescu.

Neman: 12. Maksim Belov - 4. Andrei Vasiliev (11. Ilia Kuharcik, 83), 20. Ivan Sadovnicii (căpitan), 5. Iegor Parhomenko, 8. Iuri Pantia - 24. Andrei Iakimov (15. Oleg Evdokimov, 64), 47. Mihail Kozlov (46. Aleksei Legcilin, 90) - 33. Sergei Karpovici, 17. Iegor Zubovici (18. Maksim Kravţov, 83), 10. Guljigit Alikulov - 7. Leonard Gweth (88. Pavel Saviţki, 64). Antrenor: Igor Kovalevici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite