CFR Cluj – FCSB îl bagă pe Dan Petrescu în depresie fotbalistică: victorie ratată, după gafe uriașe

CFR Cluj – FCSB îl bagă pe Dan Petrescu în depresie fotbalistică: victorie ratată, după gafe uriașe

CFR Cluj – FCSB, cea mai așteptată întâlnire din runda cu numărul 9, a pus față în față echipele care ne-au reprezentat în play-off-ul cupelor europene. Cu rezultate diametral opuse! Dacă ardelenii s-au făcut de râs, cu Pafos (Cipru), în schimb, FCSB a reușit o dublă excelentă cu LASK Linz (Austria) și acum se pregătește de confruntările din Liga Europa.

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj. FOTO: Arhiva Adevărul

Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj. FOTO: Arhiva Adevărul

Doar că Superliga noastră amintește de zona crepusculară! Pentru că aici, CFR, cu tot mai multe contraperformanțe europene în ultimele sezoane, e o forță. Dovadă și faptul că, duminică, și-a încordat „mușchii“ cu trupa finanțată și „antrenată“ de Gigi Becali.

După o prima repriză modestă, ardelenii au avut 1-0 datorită golului de vârf autentic marcat de Louis Munteanu (36). Imediat după ieșirea echipelor de la cabine, Gigi Becali a ordonat patru schimbări, spre amuzamentul comentatorilor TV. Au ieșit Pantea, Baeten, Alhassan și Miculescu, au intrat Octavian Popescu, Daniel Popa, Crețu și Băluță.

Rezultatul acestor schimbări „tactice“? CFR a majorat scorul prin același Louis Munteanu (49).

Cu 2-0 pe tabelă, CFR a făcut un mare „cadou“ FCSB-ului, în minutul 59. Pentru că autorul celor două pase decisive de până atunci, portughezul Simão Rocha a tratat cu superficialitate faza, i-a permis lui Băluță să ia mingea, iar jucătorul roș-albaștrilor l-a executat pe Mihai Popa.

La 2-1, CFR a continuat să joace cu generozitate. Pentru FCSB! Pentru că, în minutul 87, i-a venit rândul portarului Mihai Popa să gafeze. Goalkeeper-ul clujenilor a scăpat mingea fix în fata lui Dawa care a îndeplinit o simplă formalitate: 2-2. Cu acest rezultat s-a și încheiat partida din Gruia, spre disperarea lui Dan Petrescu, furios că elevii săi și-au bătut joc de un meci aproape câștigat.

VEZI GOLURILE MECIULUI CFR CLUJ - FCSB

Golul de 1-0