CFR Cluj, „abonată“ la rușini continentale: eliminarea cu Pafos lungește o listă neagră în cupele europene

CFR Cluj, „abonată“ la rușini continentale: eliminarea cu Pafos lungește o listă neagră în cupele europene

CFR Cluj a devenit a treia formație românească pentru care cupele europene, ediția 2024-2024, s-au încheiat. Asta după ce, în tururile preliminare precedente, le-am pierdut pe Universitatea Craiova și pe Corvinul Hunedoara. Concluzia? Ai noștri sunt atât de slabi, încât părăsesc cupele europene, înainte ca meciurile să înceapă pentru formațiile mari de pe continent.

Mario Camora, căpitan CFR Cluj. FOTO: Arhiva Adevărul

Mario Camora, căpitan CFR Cluj. FOTO: Arhiva Adevărul

Revenind la CFR Cluj, această formație, o forță în Superliga noastră superslabă, tocmai a lungit seria rezultatelor rușinoase pe care le-a înregistrat, în ultimii ani, în Europa. Această eliminare cu Pafos, în play-off-ul Conference League, vine după ce ardelenii au furnizat alte contraperformanțe uriașe, în 2022 și în 2018.

Mai întâi, a fost eliminarea din turul I preliminar al Ligii Campionilor, după dubla cu Pyunik Erevan (Armenia). Acest rezultat rușinos a fost tot într-un mandat anterior al lui Dan Petrescu.

Și, dacă ne întoarcem în 2018, ne amintim că CFR Cluj a fost eliminată de... Dudelange. Atenție: în momentul în care a scos CFR din play-off-ul Ligii Europa – clujenii erau antrenați de Antonio Conceicao – Dudelange ocupa ultimul loc în campionatul din Luxemburg! Ceea ce n-a împiedicat această formație „liliputană“ să câștige împotriva CFR-ului, tur-retur! A fost 2-0 pentru Dudelange în Luxemburg și 3-2 pentru această echipă, în manșa secundă de la Cluj.

Din păcate, nu doar CFR Cluj a ajuns să „colecționeze“ astfel de rezultate catastrofale în cupele europene pentru România. Dacă ne uităm în ultimii câțiva ani, observăm că avem o grămadă de eșecuri de acest gen. Iată câteva exemple:

*Anul trecut, Farul Constanța, campioana României la vremea respectivă, a fost eliminată de Șerif Tiraspol (Republica Moldova) din turul I preliminar al Ligii Campionilor. Ulterior, formația de pe litoral a părăsit cupele europene, după o altă eliminare, în play-off-ul Conference League, cu HJK Helsinki (Finlanda).

*În 2021, Universitatea Craiova a fost eliminată din Europa, după dubla cu Laci (Albania). În tur, gazdele s-au impus cu 1-0, așa că remiza din România, scor 0-0, le-a adus o mare calificare în turul III preliminar al Conference League.

*Tot în 2021, FCSB a „reușit“ să părăsească Europa, în turul III preliminar al Conference League. Formația finanțată de Gigi Becali a fost răpusă de Șahtior Karagandy din Kazahstan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un american în România / „Problema e că acolo pur și simplu nu ne putem permite să trăim”

2 Consulul Ungariei la București, Vágó Ferenc, a murit pe A1 după ce un camion cu lemne a rupt parapetul și a intrat pe contrasens

3 Ce tupeu de borfași! Kremlinul îl acuză pe Klaus Iohannis că distorsionează istoria / Reacția MAE

4 Ucraina distruge noul complex rusesc de război electronic „Sapphire” din Kursk

5 Instituțiile statului, reacție rapidă la o postare virală pe Facebook de la „Insula Iubirii” / IGSU, MAI, reprezentanța Comisiei Europene în România, …