„Ceva nu este în regulă”. Noua statuie a Reginei Elisabeta a II-a creează controverse în Irlanda de Nord

„Ceva nu este în regulă”. Noua statuie a Reginei Elisabeta a II-a creează controverse în Irlanda de Nord

O nouă statuie care comemorează viața Reginei Elisabeta a II-a a primit recenzii mixte din partea spectatorilor care au spus că nu arată „prea bine”.

foto statuia Reginei Elisabeta a II-a

Statuia Reginei Elisabeta a II-a a creat controverse FOTO Facebook/ Antrim and Newtownabbey Borough

Statuia controversată a fost creată de artistul Anto Brennan din nordul Belfastului - cunoscut pentru seturile sale de șah reprezentând figuri politice proeminente din Irlanda de Nord - și a fost dezvelită sâmbătă în grădina castelului Antrim , potrivit Daily Mail .

Dar localnicii au criticat piesa, unul dintre ei spunând: „Oricine a semnat asta trebuie să își facă un test de vedere”.

Alții au spus că prințul și câinii „arată bine”, dar figura care ar trebui să o reprezinte pe regretata regină nu seamănă cu ea și că este „ceva în neregulă” cu ea.

Comentariile la o postare pe Facebook care anunța sculptura au fost dezactivate după o avalanșă de remarci batjocoritoare - o persoană spunând că regina seamănă mai degrabă cu doamna Doubtfire din comedia din 1993 cu Robin Williams.

Propunerea pentru sculptura regretatei regine și a corgisului ei a venit în ianuarie 2023, adăugându-se la chipul prințului Philip care se afla deja acolo.

Viceprimarul din Antrim și Newtownabbey, Paul Dunlop, a participat la dezvelire și a declarat: „Este o chestiune de gust personal, fiecare are propria opinie, dar ceea ce reprezintă sculptura este ceea ce este important”.

Dar când sculptura a fost dezvelită, primarul, Neil Kelly, a descris-o ca fiind o „statuie frumoasă”.

Când consiliul a postat fotografii ale statuii pe Facebook, localnicii au profitat de ocazie pentru a-și exprima opiniile.

Descrierea postată de consiliu traduce: „Sculptura o surprinde pe Majestatea Sa într-o postură demnă, reflectându-i grația, fermitatea și dedicarea de o viață pentru serviciul public. Una dintre primele de acest fel din Marea Britanie, sculptura a fost creată pentru a comemora Majestatea Sa care a murit cu doi ani mai devreme, pe 8 septembrie 2022. Ea se află lângă statuia iubitului ei soț, Prințul Philip, expusă în Parterre Garden din cadrul Antrim Castle Gardens pentru a fi apreciată de public. Pentru a completa scena, cuplului regal i se alătură doi dintre cei peste 30 de câini pe care Majestatea Sa i-a avut în timpul vieții sale”.

Dar un comentariu îndrăzneț a spus: „Cel puțin câinii arată bine”, iar altul a glumit: „Cred că trebuie să cereți banii înapoi [retailerului online redus] Temu”.

Un al treilea a postat: „Seamănă mai mult cu doamna Doubtfire decât cu regretata noastră regină”.

Un altul a criticat piesa de artă ca fiind ofensatoare și a spus: „Ambele trebuie îndepărtate și topite și refăcute. Asta e chiar ofensator”.

Alții au fost de acord, spunând că „cu siguranță nu este omagiul pe care l-a meritat” și că este o „insultă” la adresa Reginei. „Absolut mai mult decât îngrozitor. Arată absolut ridicol”, a spus altul.

Un localnic a comentat: „Asemănarea cu Prințul Philip este în regulă, dar aceasta este o sculptură șocantă a regretatei noastre Regine!”.

Cu toate acestea, o persoană a venit în apărarea artistului și a spus: „Ce păcat că oamenii pot găsi doar defecte în acestea, dar nu se gândesc la timpul și efortul pe care acest tip le-a depus pentru a le realiza”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cine erau Denisa și Delia, cele două tinere ucise la Constanța cu sânge rece. Concubina criminalului și fiul ei de 15 ani ar fi fost implicați

2 „Am plătit 10.000 de euro și am fost călcată în picioare” / Cum s-a transformat vacanța de vis într-un coșmar pentru o româncă

3 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

4 Două femei ucise și abandonate în Constanța, după ce ar fi fost drogate. Criminalul le-a furat apoi mașinile și le-a pus la vânzare

5 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6