Cerceii purtați de Kamala Harris la dezbaterea cu Trump au dat naștere unei noi teorii a conspirației

Cerceii purtați de Kamala Harris la dezbaterea cu Trump au dat naștere unei noi teorii a conspirației

O teorie a conspirației a început să circule pe rețelele de socializare în urma dezbaterii Trump-Harris, și anume că candidata democrată la președinția SUA Kamala Harris ar fi purtat de fapt niște căști audio avansate și nu cercei cu perle, relatează Newsweek.

Kamala Harris a purtat cercei cu perle în timpul dezbaterii cu Trump FOTO EPA-EFE

Kamala Harris a purtat cercei cu perle în timpul dezbaterii cu Trump FOTO EPA-EFE

Potrivit noii teorii a conspirației vehiculate online, Harris ar fi purtat la dezbaterea cu Donald Trump de marți, găzduită de ABC News la Centrul Național al Constituției din Philadelphia, o pereche de cercei audio Nova H1, creați de startup-ul german NOVA Products.

Cerceii cu clips, conform paginii Kickstarter a startup-ului, „se pun pe lobul urechii și proiectează sunetul din interiorul perlei direct în canalul urechii”. „Două microfoane minuscule high-end sunt integrate în fiecare cercel, oferind utilizatorului apeluri telefonice clare și anularea zgomotului produs de vânt”, se mai arată în descrierea dispozitivului,

Prezentați prima oară la evenimentul CES [Consumer Electronics Show] din Las Vegas, Nevada, în ianuarie 2023, aceste dispozitive portabile Bluetooth au „sunet direcțional” care permite confidențialitatea; „orice sunet audio este absolut privat; așa că ești singurul care aude conversațiile și muzica”, se arată în descrierea produsului pe pagina Kickstarter.

În vreme ce imaginile video din studioul dezbaterii arată că Harris poartă cercei cu perle, mai mulți utilizatori de rețele sociale au evidențiat asemănarea lor cu o pereche de cercei cu perle de la Tiffany & Co.

Dincolo de perlele mari, există diferențe vizuale clare. Cerceii Nova H1 Audio au un cerc mult mai gros, în timp ce cerceii lui Harris au două bucle subțiri care se înfășoară în jurul lobilor urechii, relatează Verge. Harris pare să poarte cerceii Tiffany South Sea Pearl Earrings, identificați de site-ul What Kamala Wore. Susan Kelley, jurnalista din spatele blogului de stil, a confirmat pentru The Verge că Harris a fost văzută purtând aceiași cercei Tiffany luni de zile.

Cerceii-căști FOTO Icebach Sound Solutions

Cerceii-căști FOTO Icebach Sound Solutions

Nu este prima dată când circulă teorii ale conspirației cu privire la comunicări ascunse în timpul dezbaterilor prezidențiale. Afirmații similare au fost făcute despre Hillary Clinton în timpul campaniei prezidențiale din 2016, în special după Forumul comandantului șef, un eveniment televizat, din 7 septembrie 2016.

Unele site-uri web conservatoare și utilizatori ai rețelelor sociale au distribuit imagini despre care au spus că o înfățișează pe Clinton purtând o cască. Site-urile web de verificare a faptelor PolitiFact și Snopes care au analizat imaginile, au respins afirmațiile conform cărora Clinton ar fi purtat cu acea ocazie o cască de culoarea pielii.

De altfel, și în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2020 a circulat și o afirmație conform căreia președintele Joe Biden ar fi purtat o cască ascunsă în timpul unei dezbateri. Informația a apărut înaintea primei dezbateri prezidențiale dintre Biden și Donald Trump din 29 septembrie 2020. Unele figuri conservatoare din mass-media au susținut că democratul a folosit un dispozitiv ascuns pentru a primi răspunsuri sau recomandări în timpul dezbaterii.

Totuși, nu au existat dovezi care să susțină acest fapt. Campania lui Biden a negat cu fermitate afirmația, catalogând-o „complet absurdă”. Comisia pentru dezbateri prezidențiale a declarat, de asemenea, că niciunul dintre candidați nu avea voie să poarte ceva în ureche în timpul dezbaterii.

O căutare online a cerceilor Nova H1 Audi arată că în prezent nu par să fie la vânzare nicăieri, iar site-ul NOVA Products redirecționează căutarea către o altă companie, Icebach Sound Solutions.

În plus, susținătorii site-ului de crowdfunding Kickstarter au lăsat mesaje cu peste un an în urmă în care solicitau statusul de livrare privind cerceii H1 achiziționați, despre care se presupune că nu s-a concretizat niciodată. Ultima conectare a NOVA Products la Kickstarter datează din mai 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

2 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

5 Analist / „Trump a fost cu mult mai prezidențiabil decât Harris. A explicat cum oprește războiul din Ucraina”