Celine Dion, despre lupta cu boala îngrozitoare de care suferă: „Abia puteam să merg și îmi lipsea foarte mult să trăiesc”

Celine Dion, despre lupta cu boala îngrozitoare de care suferă: „Abia puteam să merg și îmi lipsea foarte mult să trăiesc”

Céline Dion a dezvăluit într-un interviu emoționant pentru People că fiii sunt cei care i-au fost alături în momentele cele mai dificile și au ajutat-o să fie puternică și să lupte împotriva bolii autoimune de care artista suferă.

Celine Dion, pe scenă FOTO: Shuterstock

Celine Dion, pe scenă FOTO: Shuterstock

Céline Dion este câștigătoare a cinci premii Grammy și una dintre cele mai iubite vedete internaționale. În vârstă de 56 de ani, artista fost diagnosticată în anul 2022 cu o tulburare autoimună și neurologică rară, numită sindromul stiff-persona (sindromul persoanei rigide). Este o tulburare neurologică rară care afectează mobilitatea și flexibilitatea corpului.

Îndrăgita artistă a povestit pentru People că problemele de sănătate au început în anul 2.000. Avea spasme musculare, respira cu dificultate și se mișca cu greu. La vremea aceea nu era încă diagnosticată. Simptomele s-au înrăutățit pe măsură ce anii au trecut.

„La un moment dat, abia puteam să merg și îmi lipsea foarte mult să trăiesc. Copiii mei au început să observe. Mi-am zis: „Bine, au pierdut deja un părinte. Nu vreau ca ei să fie speriați. (…) I-am lăsat să știe. Ți-ai pierdut tatăl, dar mama are o afecțiune și este diferită”. Eu nu voi muri. Este ceva cu care voi învăța să trăiesc”, a spus artista, conform People.

Potrivit Click!, pentru a combate efectele sindromului, Céline se dedică unui program intensiv de antrenamente, efectuând exerciții specifice timp de cinci zile pe săptămână. Alături de o echipă de specialiști, ea lucrează neobosit pentru a-și recăpăta mobilitatea și a se întoarce pe scenă, locul unde se simte cu adevărat acasă.

Pe 25 iunie 2024, Prime Video a anunțt că vaa difuza un lungmetraj documentar despre boala ei: „I Am: Celine Dion”, regizat de Irene Taylor care a fost nominalizată la Oscar pentru filmul ei din 2009 „The Final Inch”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii