Cele trei alimente pe care nu trebuie să le mănânci sub nicio formă dimineața
Este cunoscut faptul că micul dejun este cea mai importantă a zilei, însă ceea ce nu știai, probabil, este că anumite alimente consumate frecvent dimineața pot provoca deteriorarea dinților, relatează Woman&Home.
Există câteva alimente pe care ar trebui să le eviți dimineața. Foto: shutterstock (Arhivă)
Dr. Abel Azizi, medic stomatolog la clinica privată Harley, a explicat că pentru a preveni deteriorarea dinților și pentru o bună sănătate orală „este important să evitați anumite alimente care pot avea efecte negative asupra dinților, în special dimineața, când apărarea naturală a gurii este mai scăzută din cauza scăderii producției de salivă în timpul somnului”.
Iată care sunt alimentele pe care ar trebui să le eviți dimineața , mai ales înainte de a te spăla pe dinți:
Citrice
„Evitarea citricelor la prima oră a dimineții este crucială pentru a preveni deteriorarea dinților din cauza nivelului ridicat de aciditate al acestora", a explicat medicul stomatolog.
„Citricele, precum portocalele, grepfrutul și lămâile, pot deteriora smalțul dentar, făcând dinții mai predispuși la carii", a mai adăugat dr. Azizi.
Cafea
Multe persoane își încep dimineața cu o ceașcă de cafea, însă acest obicei poate fi dăunător. „Evitarea cafelei la prima oră a dimineții este recomandată pentru a preveni deteriorarea dinților” din cauza acidității, a atras atenția medicul stomatolog.
„Cafeaua este de natură acidă și poate deteriora treptat smalțul dentar, în special atunci când este băută pe stomacul gol, când producția de salivă este mai mică”, a mai spus el.
În plus, cafeaua poate păta dinții. Dacă nu puteți renunța la ea, este recomandat să vă clătiți gura pentru a atenua efectele acesteia.
Produse de patiserie
„Evitarea consumului de produse de patiserie dimineața este indispensabilă pentru a preveni deteriorarea dinților din cauza conținutului ridicat de zahăr și a riscului de apariție a cariilor dentare", a declarat medicul.
„Produsele de patiserie creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor dăunătoare, deoarece oferă o sursă constantă de zaharuri cu care se hrănesc bacteriile, ceea ce duce la deteriorarea smalțului”, a mai adăugat dr. Abel Azizi.
Sursa: adevarul.ro