Cele șase orașe neașteptate din Europa unde poți avea vacanța perfectă. Multe de văzut, puțină bătaie de cap VIDEO
Dacă vrei o vacanță frumoasă, dar ți-e frică de destinațiile suprasolicitate de turiști, alege orașe mai puțin celebre! The Guardian a făcut o listă cu destinații perfecte în orașe care nu sunt capitale faimoase, au mai puțini vizitatori, oferă multe de văzut și au mâncare excelentă.
Rotterdam FOTO Shutterstock
Rotterdam
Al doilea oraș din Olanda este ideal pentru cei obosiți de rivalul său faimos Amsterdam. Este cel mai mare port din Europa și îi impresionează pe vizitatori cu râuri, canale și porturi la fiecare pas. Arhitectura sa postbelică de pionierat este ceea ce face ca „Manhattanul de pe Maas" să fie atât de fascinant.
Printre atracții se numără casele cubice din anii 1970 proiectate de Piet Blom, emblematicul pod suspendat pe cabluri Erasmus Bridge, Euromastul retrofuturist din 1960 și clădirile eclectice din Museumpark.
Muzeul de design Het Nieuwe Instituut, galeria Kunsthal și The Depot sunt alte locuri de vizitat, la fel și Delfshaven, care a scăpat de bombardament și care găzduiește acum pub-uri pe malul apei, o microberărie și restaurante ascunse.
Napoli
Napoli (Italia) este ca un uriaș teatru în aer liber, cu alei și străduțe pline cu rufe și piațete animate. Secolele sale de istorie i-au lăsat moștenire o mulțime de castele, biserici, palate și muzee care nu trebuie ratate.
Poți vizita Muzeul Arheologic Național pentru marmura și mozaicurile sale antice, precum și mai puțin cunoscuta Cameră Secretă, cu colecția sa de artă erotică antică, dar și Muzeul capela San Severo, situată chiar lângă Piazza San Domenico, cu celebra sculptură în mărime naturală a lui Hristos din marmură. Nu trebuie ratate cele Șapte opere de milă ale lui Caravaggio, prima sa lucrare realizată în timp ce era pe fugă după ce a ucis un om, poate fi văzută în biserica Pio Monte della Misericordia.
Poți, de asemenea, închiria bărci pentru a explora insulele din apropiere.
Freiburg
Orașul universitar Freiburg prezintă o latură a Germaniei nefamiliară pentru mulți dintre cei care îl vizitează.
„Mai puțin stres, mai puțină panică", spune Ulrike Peissl, un ghid turistic pentru Discover Freiburg, care-l caracterizează astfel: Biciclete peste tot. Tramvaie, nu mașini. Cafenele vegane. Mentalitatea diferită.
Trebuie să vezi Minsterul, ancora Orașului Vechi, o capodoperă gotică, dar și Muzeul Augustiner, care prezintă artă medievală într-un decor de mănăstire, precum și mai modernul Museum für Neue Kunst.
Ar trebui bifată și o plimbare cu telecabina Schauinslandbahn sau cu funicularul Schlossberg, care aduce o gură de aer din Pădurea Neagră, un ținut cu pini, străbătut de trasee de drumeție.
Alicante
Renumit mai ales pentru orașul vechi, castelul și plajele sale albe și aurii, Alicante a creat o explozie culinară în ultimii ani, cu noi restaurante și baruri inteligente. Însorit (320 de zile cu soare pe an), înconjurat de dealuri acoperite de pini, acest oraș spaniol este ideal pentru o vacanță relaxantă. Trebuie să faci măcar o plimbare de-a lungul Explanada, o promenadă elegantă, mărginită de palmieri și tarabe de artizani - înainte de a pătrunde pe străzile încâlcite ale cartierului medieval Santa Cruz, plin de uși colorate și balcoane cu flori. Poți vizita Castelul Santa Barbara, Muzeul Orașului Alicante, muzeul de arte frumoase MUBAG din Palatul Gravina din secolul al XVIII-lea și Muzeul de Artă Contemporană.
Ghent
Trecut de cele mai multe ori cu vederea în favoarea Bruxelles-ului, Anversului și Bruges-ului, Ghent merită un loc printre cele mai bune city break-uri belgiene. Îl recomandă arhitectura flamandă, restaurantele creative, vegetariene/vegane, străzile pietruite, canalele sale. Măreția arhitecturală a orașului reflectă statutul său din perioada medievală de cel mai mare oraș din Europa, după Paris. De la turnul Ghent Belfry din secolul al XV-lea poți avea priveliști minunate.
Principala atracție culturală este Adorația Mielului Mistic (Altarul din Gand), o pictură a fraților Hubert și Jan van Eyck din catedrala St Bavo.
Lyon
Fondat în anul 43 î.Hr., Lugdunum, așa cum era cunoscut atunci, a devenit rapid unul dintre cele mai importante orașe din Imperiul Roman. La 2.000 de ani distanță, orașul francez Lyon continuă să evolueze, adăugând arhitectură de ultimă oră, picturi murale stradale gigantice, depozite transformate în cluburi de noapte (Le Sucre) și baruri de cocktailuri la bogata sa gamă de situri istorice.
Urcarea cu funicularul pe dealul Fourvière oferă o vedere panoramică a orașului și a impresionantei Basilique Notre-Dame de Fourvière.
Fantasticul muzeu galo-roman, Musée des Confluences și Musée des Beaux-Arts (Manet, Monet, Picasso, Matisse) trebuie, de asemenea, vizitate.
Cei care vor relaxare, pot alege Centrul Nautic Tony Bertrand, o piscină impresionantă de 50 de metri pe malul râului Rhône.
Cu un card Lyon City Card (de la 26 de euro pentru 24 de ore) ai acces la muzee, la unele tururi și la transportul public.
Sursa: adevarul.ro