Cele mai urâte animale din lume. Cum arată Peștele blob, maimuța cu nasul mare sau șobolanul fără păr VIDEO
Lumea animalelor este o sursă constantă de uimire și fascinație. De la creaturi minuscule la giganți colosali, fiecare specie are propria sa frumusețe unică. Cu toate acestea, există și animale care, la prima vedere, ar putea părea mai puțin atractive pentru ochiul uman.
Acest pește care trăiește la mari adânci. FOTO captură Viral List / Youtube
Este important de reținut că frumusețea este subiectivă. Ceea ce o persoană consideră urât, alta poate găsi fascinant. De asemenea, este important de apreciat diversitatea lumii animale și de a recunoaște rolul important pe care îl joacă fiecare specie în ecosistemul său.
Caprele Damasc
Această creatură, originară din Siria și din alte părți ale Orientului Mijlociu, vine cu o față pe care numai un căprar ar putea-o iubi. Este singura specie domesticită din listă.
Printre caprele domestice, există rase despre care spun că este mai bine să le vezi o dată decât să auzi despre ele de o sută de ori. Capra Damasc sau siriană sau Shami, Baladi, Khalep, Chami sau Alep, se referă doar la astfel de animale extraordinare. Nu degeaba această rasa particulară este adesea menționată în poveștile și tratatele arabe antice. În creșterea modernă a caprelor, șamii sunt crescuți pentru a produce lapte, carne, lână.
Blobfish
Peștele blob a fost votat, în 2013, cel mai urât animal din lume. A devenit mascota pentru „Ugly Animal Preservation Society”, care pledează pentru „creaturile naturii mai provocate din punct de vedere estetic”.
Peștele blob cu cap neted, cunoscut și sub numele de blobfish, este un pește de adâncime din familia Psychrolutidae. Locuiește în apele adânci de pe coastele Australiei continentale și Tasmania, precum și în apele Noii Zeelande. Blobfish sunt de obicei mai scurti de 30 cm.
Șobolan fără păr
Nici cârtiță, nici șobolan, dar foarte golaș, acest rozător unic din Africa de Est este pe atât de fascinant, pe atât de inestetic. La prima vedere, s-ar putea să-l confundați cu cel mai puțin apetisant cartof pe care l-ați văzut vreodată. Pliurile pielii sale palide, pete, presărate cu doar câțiva fire de păr, îi permit să simtă împrejurimile.
Maimuțele proboscide cu nasul mare
Maimuțele proboscide sunt primate arboricole, care trăiesc în apropierea râurilor și a pădurilor de mangrove noroioase, unde se hrănesc în principal cu frunze. Acolo, unele trăiesc în grupuri mari de aproximativ douăzeci de indivizi alcătuite dintr-un mascul înconjurat de haremul său.
Există și grupuri de masculi singuri care locuiesc împreună. La toți acești masculi, găsim întotdeauna aceeași caracteristică pe care o sugerează, destul de potrivit, numele latin al speciei: Nasalis larvatus. Nasul la exemplarele masculine este într-adevăr deosebit de mare.
Aye-Aye
Daubentonia madagascariensis este o specie de mamifer lemurian ce trăiește în Madagascar. Lemurul are al treilea deget foarte lung și flexibil, cu care bate în scoarța copacilor, face găuri și extrage larvele pe care le mănâncă. Se hrănește și ziua și noaptea
„Aye-aye” este la fel de o înspăimântare ca un coșmar. Poporul indigen malgaș din Madagascar îl consideră un semn rău și nu este greu de imaginat de ce.
Dracul de mare (Lophius piscatorius)
Acest pește are capul mare și dinții ascuțiți. Inițial, nu era consumat de către om, însă, cu timpul, bucătarii au aflat că exteriorul este înșelător și acum dracul poate fi găsit în restaurante.
Sursa: adevarul.ro