Cele mai simple și ieftine lucruri care cresc imunitatea copiiilor. Cum îi ții departe de răceală și gripă




Cele mai simple și ieftine lucruri care cresc imunitatea copiiilor. Cum îi ții departe de răceală și gripă

O imunitate forte ajută la prevenirea bolilor infecțioase cronice sau recurente, iar în sezonul rece, îi ține departe pe copii de răceli sau gripă. Pe lângă o alimentație bogată în vitamine și minerale, există câteva gesturi simple care fac minuni.

Imunitatea copiilor, importantă în lupta cu bolile FOTO Shutterstock

Imunitatea copiilor, importantă în lupta cu bolile FOTO Shutterstock

La copii, dar și la adulți, un somn bun ajută la stimularea hormonilor suprarenali (glucocorticoizi) cu rol în dezvoltarea sistemul imunitar. În funcție de vârsta lor, copiii ar trebui să doarmă un număr suficient de ore, arată catena.ro.

Mai mult de 12 ore de somn pe noapte cu posibilitatea unui pui de somn în timpul zilei (1h30 până la 2 ore) se recomandă înainte de vârsta de 6 ani și de la 9 la 10 ore de somn pe noapte de la 6 ani.

Pentru a-și regla tiparul de somn, copilul ar trebui să se culce devreme în timpul săptămânii și să nu se trezească prea tarziu în weekend.

Devin nervoși și neliniștiți

Oxigenul ajută la creșterea imunității, iar petrecerea a cel puțin o oră în aer liber este mai mult decât recomandată. Copiii trebuie să respire aer proaspăt, să vadă lumina zilei, să fie în contact cu natura, să alerge, să se urce în copaci, să se plimbe cu bicicleta, să facă mișcare în mod regulat. Și asta, cel puțin o oră pe zi, indiferent de vremea de afară. A sta închiși timp de 6 până la 8 ore la școală sau grădiniță, în sala de clasă, îi face pe copii să fie nervoși și neliniștiți. Mai mult decât atât, are are și un efect devitalizant, deoarece aceștia nu recuperează energia vitală în natură.

Timpul petrecut în fața ecranelor trebuie limitat

De asemenea, părinții sunt sfătuiți să limiteze timpul petrecut de către copii în fața ecranelor, tabletelor, telefoanelor sau chiar televizoarelor, care produc lumina albastră și astfel reduc producția de melatonină. Iar acest lucru poate avea impact asupra tiroidei și, în consecință, asupra imunității.

Pentru a stimula sistemul imunitar, specialiștii spun că este necesar ca aceștia să consume fructe și legume proaspete iar suplimentarea este uneori binevenită. Puneți în meniurile copiilor dvs. citrice (portocală, lămâie), pătrunjel, ardei, kiwi și varză.

Cereale (semi)integrale, uleiuri de bună calitate (nuci, in, cânepă ...) și grăsimi saturate de bună calitate (sardine, unt ...) sunt alte recomandări pentru u sistem imunitar puternic al copiiilor.

Produsele dulci și ultraprocesate, interzise

De asemenea, sursa citată arată că se recomandă limitarea produselor dulci și ultraprocesate, precum cookie-urile sau produsele fast food. Consumat regulat, zahărul are o acțiune demineralizantă și un impact asupra nivelului de zahăr din sânge, ceea ce duce la oboseală și iritabilitate și, de asemenea, scade vigilența sistemului imunitar.

Atunci când dieta unui copil este prea bogată în zahăr, cantitatea de globule albe din sânge scade. Și tocmai acestea sunt ajutorul cel mai important în creșterea imunității prin rolul lor în blocarea virusurilor.

Consumul de alimente procesate generează deficiențe nutritive care sunt absolut esențiale în creșterea imunității organismului. Procesarea alimentelor distruge, de asemenea, nutrienții si vitaminele. Acestea sunt aceleași produse care pot declanșa alergii alimentare pe care le va avea un copil de-a lungul vieții sale.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!