Cele mai sănătoase patru alimente de sărbători care nu duc la creșterea în greutate: „Vă vor face fericiți și veți avea energie pentru a doua zi”
Sezonul sărbătorilor înseamnă și mese copioase care pot duce la creșterea în greutate. Secretul constă nu numai în moderație, ci și în alegerea unor mâncăruri bogate în nutrienți și sărace în zaharuri rafinate, pentru a asigura un nivel stabil al glucozei.
Alimente sănătoase, care nu îngrașă FOTO: Shuterstock
Potrivit specialiștilor, o masă echilibrată care pune accentul pe fibre, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși ajută la reglarea glicemiei și vă menține sătul.
Publicația Shefinds a consultat experți în sănătate pentru a identifica patru alimente de sărbători care pot fi consumate fără să luați kilograme în plus.
„Sărbătorile sunt despre a avea mâncare excelentă pe masă. Dar, nu ar trebui să vă ruineze planul de dietă. Schimbarea câtorva lucruri mici vă va ajuta să vă organizați masa în așa fel încât să vă umple, să vă facă fericiți și să vă dea energie pentru a doua zi”, explică dr. Ria Hawle, dietetician și nutriționist.
1. Legume prăjite (varza de Bruxelles, morcovii, cartofii dulci)
Când ai îndoieli, prăjește niște legume pline de nutrienț i. „Legumele prăjite sunt pline de fibre, care ajută la menținerea stabilă a zahărului din sânge,. Sunt atât de ușor de făcut”, spune dr. Hawle.
Opțiunile ei preferate includ varza de Bruxelles, morcovii și cartofii dulci. Și nu vă temeți de amidonul din cartofii dulci, aceștia sunt încă plini de beneficii.
„Sunt plini de carbohidrați complecși și magneziu, care poate susține de fapt sensibilitatea la insulină. Săriți peste glazura dulce și prăjiți-i cu ulei de măsline, usturoi și ierburi pentru o garnitură la fel de nutritivă pe cât este de delicioasă”, susține medicul.
2. Piure de conopidă
Piureul de cartofi este un element de bază la multe mese de sărbători. Dar dacă vă urmăriți greutatea, piureul de conopidă poate fi o mare schimbare de joc cu conținut scăzut de carbohidrați.
„Este cremoasă, plină de antioxidanți și ajută la combaterea inflamațiilor”, spune dr. Hawle.
Pentru a imita textura piureului tradițional de cartofi, medicul amestecă conopida cu usturoi și o lingură de iaurt grecesc.
3. Fasole verde
„Fasolea verde rumenită cu ulei de măsline și usturoi se potrivește atât de bine cu migdalele subțiri, care adaugă grăsimi sănătoase și magneziu. Ambele sunt excelente pentru stabilizarea zahărului din sânge”, spune dr. Hawle. Î
4. Dovleac umplut
Nimic nu completează o masă confortabilă mai bine decât dovleacul. Dr. Hawle recomandă dovleceii, în special, pentru cei care doresc o glicemie stabilă și o talie mai subțire.
Sursa: adevarul.ro