Cele mai sănătoase 5 alimente de consumat la micul dejun, recomandate pentru longevitate

Cele mai sănătoase 5 alimente de consumat la micul dejun, recomandate pentru longevitate

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă mulți oameni nu îi acordă deloc importanța cuvenită. După somn, organismul se confruntă cu o lipsă de nutrienți și are nevoie de hrană pentru a se reface și pentru a obține energie pentru o nouă zi.

Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei FOTO Arhivă

Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei FOTO Arhivă

Beneficii ale micului dejun

Potrivit Universității Rush, numeroase studii au descoperit beneficii substanțiale ale consumului de mic dejun, scrie Deseret News . Persoane care nu sar peste această masă:

• Tind să aibă un IMC (indicele de masă corporală) mai scăzut,

• Mâncă mai puține alimente grase pe parcursul zilei,

• Consumă cantitatea recomandată de fructe și legume,

• Au un aport zilnic mai mare de calciu,

• Au un aport zilnic mai mare de fibre,

• Sunt mai concentrați pe parcursul zilei.

Cel mai sănătos mic dejun

În timp ce cerceta alimentele consumate de cei de oamenii ajunși la centenar, cercetătorul de longevitate, Dan Buettner, a spus că a găsit cel mai sănătos mic dejun din lume în Nicoya, Costa Rica, conform CNBC.

O tortilla de porumb umplută cu fasole neagră, orez, ceapă, ardei roșu și ierburi locale. Buettner a explicat multitudinea de beneficii pentru sănătate găsite în acest fel de mâncare simplu:

„Tortilla de porumb, amestecate cu aroma de nucă, este o sursă excelentă de carbohidrați complecși din cereale integrale, cu glicemie scăzută. Cenușa de lemn descompune pereții celulari ai porumbului, făcând disponibilă niacina (o vitamina B care joacă un rol în semnalizarea celulelor și repararea ADN-ului) și eliberând aminoacizii, astfel încât organismul să-i poată absorbi.”

Buettner a mai spus că fasolea neagră conține aceleași antocianine pe bază de pigment (antioxidanți) găsite în afine. Sunt bogate, curăță colonul, scad tensiunea arterială, reglează insulina și sunt pline de folați precum potasiul și vitaminele B. Combinația de fasole și orez creează o proteină întreagă, adică toți aminoacizii necesari organismului.

5 alimente, ideale pentru micul dejun

Alegerea unui mic dejun sănătos poate da tonul întregii zile. Iată cinci opțiuni, recomandate de specialiști:

1. Ovăz lăsat peste noapte

Ovăzul lăsat peste noapte este o metodă de preparare fără fierbere. În loc să fie pus pe foc sau în cuptorul cu microunde, ovăzul crud se înmoaie în lapte sau iaurt. În acest timp, ovăzul absoarbe lichidul și se înmoaie, devenind similar ca textură cu fulgii de ovăz gătiți în mod tradițional.

„Ovăzul lăsat peste noapte conține un amestec sănătos de carbohidrați complecși, fibre, proteine și grăsimi sănătoase care îți vor oferi senzația de sațietate și energie de lungă durată”, potrivit The Foodie Physician.

2. Iaurt grecesc

Bogat în proteine și calciu, iaurtul grecesc poate fi o opțiune de mic dejun sănătoasă și sățioasă.

„Iaurtul grecesc conține mai multe proteine, în comparație cu iaurtul obișnuit. Este, de asemenea, o sursă bună de calciu și oferă probiotice, care sunt bune pentru sănătatea intestinală”, notează publicația Eatingwell.

Alege iaurt simplu pentru a evita zaharurile adăugate. Îi poți pune fructe, nuci sau un strop de miere, pentru o gustare mai plăcută.

3. Smoothies

O opțiune rapidă și ușoară, smoothie-urile pot fi amestecuri de fructe, legume, proteine (cum ar fi iaurtul grecesc sau pudra de proteine) și grăsimi sănătoase (cum ar fi avocado sau untul de nuci).

„Unul dintre beneficiile consumului de smoothie-uri la micul dejun este că pot oferi o sursă de energie și proteine. Studiile au descoperit că un aport mai mare de proteine îi face pe oameni să se simtă mai sătui și reduce pofta de mâncare, mai târziu, în cursul zilei. Proteinele sunt molecule complexe, al căror proces de descompunere durează mai mult decât cel al carbohidraților, astfel încât oferă energie de durată”, potrivit Spine and Pain Clinics din America de Nord.

Smoothi-urile pot fi, de asemenea, o opțiune bună cei care sunt pe grabă dimineața.

4. Ouă

Versatile și pline de proteine, ouăle conțin nutrienți esențiali , cum ar fi vitamina D și colina. Sunt o alegere sănătoasă, indiferent dacă sunt prea simple, amestecate sau o omletă.

„Ouăle sunt unul dintre puținele alimente care ar trebui clasificate drept „super-alimente”. Sunt încărcate cu nutrienți, dintre care unii sunt rari în dieta modernă”, potrivit Healthline.

5. Budincă de semințe de chia

Amestecate cu un lichid precum laptele de migdale și lăsate să stea peste noapte, ingredientele combinate creează o textură asemănătoare budincii. Pentru un plus de aromă, dar și de nutrienți, se pot adăuga fructe și nuci.

„Budinca de chia este bogată în proteine, plină de omega-3, plină de fibre”, conform Simply Quinoa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 După chestia asta Geoană e out! Cine urmează?

2 O imagine cât o mie de cuvinte...

3 Citiți asta și apoi aruncați la coș sondajele mincinoase care-l dau pe Simion în turul doi

4 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

5 Încă o familie de „obscuri” cu avere uriașă