Cele mai răcoritoare deserturi, perfecte pe vreme caniculară. Secretele lor, explicate de bucătari
Pe perioada sezonului cald, când temperaturile din locuințe sunt de multe ori ridicate, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să aprindem aragazul sau cuptorul. Cu toate acestea, un desert răcoritor este o soluție foarte bună într-o zi de vară.
Cheesecake FOTO Shutterstock
Bucătarii vin cu o serie de idei prin care putem pregăti deserturi delicioase, fără să fie nevoie de prea mult efort, doar de puțină imaginație. Astfel, există foarte multe soluții prin care putem obține cele mai răcoritoare, delicioase și sănătoase deserturi, chiar în propria bucătărie.
Deserturi delicioase cu foarte puțin efort
Când vine vorba despre ceva rapid, rece și delicios , cel mai indicat este să alegem un smoothie de fructe. În acestă perioadă a anului, bucătarii recomandă ca acestea să fie făcute cu fructe proaspete, de sezon.
,,Dacă vrem ceva foarte rapid, putem opta pentru un smoothie cu fructe de sezon. Aici ne referim la zmeură, afime, caise, pepene galben, pepene roșu. Acesta se prepară foarte simplu: trebuie să punem fructele proaspete într-un blender. Imediat după, adăugăm gheață. Astfel, vom obține un smoothie foarte răcoritor și delicios, ce poate fi servit atât ca desert cât și ca băutură", a precizat Adrian Șipoteanu, bucătarul unui important restaurant din Iași.
Cu siguranță, foarte multe persoane au încercat, măcat o dată, să facă înghețată de casă. Acest desert, care nu este tocmai dificil de preparat, poate fi o soluție foarte răcoritoare și sănătoasă pe timp de vară, când temperaturile sunt extrem de ridicate.
,,Pe perioada verii putem opta și pentru o înghețată de casă, pe care o putem face la fel, cu fructe pasate de sezon. Trebuie să adăugăm smântână dulce sau frișcă, amestecăm cu fructele pasate și o să obținem o cremă de fructe. Aceasta trebuie băgată la congelator și vom obține o delicioasă înghețată de casă", adaugă bucătarul ieșean.
Deserturi reci care vor uimi pe toată lumea
Pe lângă cele menționate mai sus, bucătarii mai vin cu unele variante de desert, cel puțin la fel de interesante. Astfel, un cheesecake făcut la rece sau un tiramisu ar putea fi opțiunea ideală.
,,Putem alege un cheesecake făcut la rece, fără coacere, fiind un desert foarte răcoros, de vară. Pentru acest preparat vom avea nevoie de biscuiți digestivi, cremă de brânză, unt, zahăr, zmeură, lapte și foaie de gelatină. Astfel, biscuiții trebuie pisați, amestecăm untul cu crema de brânză și fructele. Adăugăm laptele și între timp punem foaia de gelatină în apă rece, până se hidratează. Apoi adăugăm în compoziția de brânză cu fructe, amestecăm bine, punem într-o tavă biscuiții, crema obținută și dăm la rece. Astfel va ieși un desert foarte răcoros. Totodată, putem face și un tiramisu cu fructe, care este o altă variantă perfectă pe perioada anotimpului de vară", a adăugat bucătarul ieșean.
Sursa: adevarul.ro