Cele mai puternice rugăciuni pentru examene. Ce trebuie să rostești ca să ai noroc

Cele mai puternice rugăciuni pentru examene. Ce trebuie să rostești ca să ai noroc

Ne aflăm în mijlocul examenului de Evaluare Națională 2024, iar elevii se pregătesc să susțină mâine proba la Matematică. Există câteva rugăciuni pentru examene despre care se spune ca, odată rostite, vor fi purtătoare de noroc.

Rugăciunea înainte de examen poate fi de mare ajutor. Sursa foto: arhivă

Evaluare Națională 2024 rugăciuni examene

Rostirea mai multor rugăciuni pentru examene ar putea echiliba nivelul de stres pe care îl resimt copilul dar și părinții, ar putea elimina anxietatea, teama de eșec, neîncrederea. Iată câteva exemple de rugăciuni, așa cum apar ele pe portalul rugăciuni.com.

Rugăciune elevi înainte de examen. Rugăciune către Sfântul Nicolae

„Sfinte Nicolae, ocrotitorul celor aflați în nevoie, noi te rugăm să ne ajuți în timpul examenului nostru. Te rugăm să ne acoperi cu umbra ta protectoare și să ne ajuți să ne amintim ceea ce am învățat. Ajută-ne să fim liniștiți și să fim atenți, astfel încât să putem răspunde corect la întrebările pe care ni le pun. Ajută-ne să fim încrezători în abilitățile noastre și să ne bazăm pe tine ca pe un izvor de putere și înțelepciune. Mulțumim pentru ajutorul tău și ne rugăm să ne protejezi și să ne binecuvântezi mereu. Amin”.

Rugăciune elevi către Sfântul Antonie

„Prea Sfinte Antoane, tu ai cutat cu mare sârguință adevărul și ai știut să unești credința cu știința, dobândind înețelepciunea prin muncă și rugăciune. Îndemnat de exemplu tău, vreau și eu să progresez în viața creștină și în știință. Mă adresez ție, mai ales cu ocazia examenului pe care trebuie să-l dau, m-am pregtit conștiincios, nu lăsa ca neștiința să lipsească munca mea de roadele cuvenite, luminează-mi mintea, întărește-mi meomoria și dă-mi priceperea necesară să răspund corect și cunviincios spre edificarea examenelor mele. Acesta va fi un pas înainte pe drumul vieții mele și o răsplată binemeritată pentru truda și grija părinților mei, Prea Sfinte Antoane, ajută-mă ca să adâncesc cunoștințele mele, ca ele să nu se oprească la surprafață, ci să ajungă la izvorul înțelepciunii și al științei care este Dumnezeu. Așa, Doamne, ascultă rugăciunea noastră, ce o adresăm Ție și miluiește-ne pe noi păcătoșii, robii Tăi și îndrumă-ne spre bine. Fii binecuvântat în vecii vecilor. Amin”.

Rugăciune elevi în timpul examenului

„Doamne Iisuse Hristoase, cel ce ai învățat pe ucenicii Tăi să încredințeze toate lucrurile Tale cele mai bune și cele mai grele, adu-Ți aminte astăzi de copiii Tăi care sunt gata să facă examenele. Deschide mintea lor la înțelegere și dă-le curajul să își arate cunoștințele și talentele cu încredere. Dă-le pacea și liniștea necesare pentru a putea gândi clar și a da răspunsuri precise. Îți cerem aceste lucruri prin puterea Duhului Sfânt, prin mijlocirea Preasfintei Tale Mame și a tuturor sfinților Tăi. Amin”.

Rugăciune părinți

„Doamne Iisuse Hristoase, Învățătorul cel Veșnic, ajută-ne să fim susținători puternici și încurajatori pentru copiii noștri în timpul examenelor. Ajută-ne să le oferim cuvintele potrivite de încurajare și încredere. Ajută-ne să ne rugăm pentru ei și să îi susținem în orice fel posibil. Ajută-ne să ne amintim că tu ești mereu cu ei și că îți vei întinde mâna de ajutor. Îți mulțumim pentru acest dar al învățăturii și cerem să primești această rugăciune prin puterea Duhului Sfânt, prin mijlocirea Preasfintei Tale Mame și a tuturor sfinților Tăi. Amin”.

Examenul de Evaluare națională 2024 a început ieri, 25 iunie cu proba la Limba și literatura română. Mâine, 27 iunie urmează proba la matematică iar pe 28 iunie este programată cea la Limba maternă. Pe 9 iulie elevii află rezultatele finale de după contestații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Zeci de procurori DNA, plătiți deja cu salarii de peste 5.000 de euro lunar, au dat instituţia în judecată şi cer salarii ca în Parchetul European pe …

3 O doctoriță din Oradea își bombardează colegele cu fantezii sexuale / I-a dedicat uneia dintre ele, de care s-a îndrăgostit, un roman în care descrie „p…

4 Rușii au distrus o fabrică de la Berlin ca să întrerupă livrarea de ajutoare militare pentru Ucraina, dar au greșit ținta

5 „A omorât mai mulți ucraineni decât rușii”