Cele mai periculoase obiceiuri de îngrijire, care pot face mult rău. De ce nu ar trebui să te speli pe dinți imediat după masă

Cele mai periculoase obiceiuri de îngrijire, care pot face mult rău. De ce nu ar trebui să te speli pe dinți imediat după masă

Oamenii sunt tot mai preocupați de felul în care arată. Totuși, dorind să aibă un aspect îngrijit, aceștia apelează la diverse produse care pot face mai mult rău decât bine. Spre exemplu, folosirea în exces a cremelor hidratante poate duce la apariția acneei.

O greșeală este să te speli pe dinți imediat după ce ai mâncat. Foto: Arhivă

O greșeală este să te speli pe dinți imediat după ce ai mâncat. Foto: Arhivă

După o zi de muncă tot ce ne dorim este o baie relaxantă. Pentru a se relaxa, multe persoane apelează la bombele de baie efervescente care promit hidratare. Totuși, cea mai mare greșeală este utilizarea frecventă a acestor produse, întrucât conțin parfum. Parfumul afectează sistemul hormonal, iar cea mai periculoasă substanță este acetaldehida, care poate afecta sistemul respirator, nervos și renal, conform NoviiDoctor.

Un alt lucru pe care experții nu-l recomandă este folosirea balsamului de rufe pentru lenjeria intimă. Uscăciunea în zona intimă este adesea un simptom al dermatitei de contact. Aceasta este cauzată și de materialele sintetice ale lenjeriei sau de detergentul de rufe. Totuși, ar trebui să eviți să folosești balsamul de rufe atunci când speli lenjeria intimă.

Din dorința de a avea un ten perfect și hidratat multe femei apelează la creme hidratante și măști. Totuși, utilizarea în exces a acestor produse poate face mai mult rău decât bine. Dacă pielea devine grasă sau apare acneea, specialiștii recomandă utilizarea cremelor de cel mult două ori pe zi, sau chiar o dată.

O altă greșeală este să te speli pe dinți imediat după ce ai mâncat. Acest lucru nu este recomandat, mai ales dacă ai consumat alimente cu aciditate ridicată sau sucuri. Acidul reacționează cu pasta de dinți și distruge smalțul.

Totuși, te poți spăla pe dinți la o oră sau două după ce ai mâncat.

Pandemia de COVID-19 i-a făcut pe mulți oameni să folosească geluri sau săpunuri antibacteriene. Totuși, astfel de produse conțin adesea triclosan, o substanță care poate modifica nivelul de testosteron și hormoni tiroidieni. Important de menționat este faptul că această substanță este interzisă în SUA și Canada.

De ce nu ar trebui să îți smulgi firele de păr din nas

Toate femeile își doresc o piele catifelată. Însă, pentru a obține acest lucru, ele apelează la produse exfoliante sau bureți. Specialiștii atrag atenția asupra utilizării scrubului, care îndepărtează stratul de piele moartă, distrugând bariera de protecție.

Bureții exfolianți pot duce la iritații, în special pentru persoanele care sunt predispuse la alergii. De asemenea, buretele umed este un mediu propice pentru bacterii și mucegai, care poate duce la apariția unor iritații sau chiar acnee.

Este important să acorzi atenție și deodorantelor. Multe persoane le preferă pe cel de tip spray. Totuși, cel mai mare pericol al acestor produse este că inhalezi substanțele. Acest lucru poate duce la alegerii sau la astm. Astfel, este recomandat să folosești un deodorant roll-on.

A noua greșeală este folosirea zilnică a tampoanelor. Dacă au parfum, te poți alege cu iritații. În plus, utilizarea zilnică a acestora duce la apariția candidozei. Prin urmare, este important să le schimbi cât mai des.

Penultima greșeală este smulgerea firelor de păr din nas. Acestea au un rol important, întrucât blochează praful și alergenii. Smulgerea acestor fire, considerate inestetice, poate duce la infectarea foliculilor de păr. Dacă vrei să scapi de anumite fire, este recomandat să folosești o foarfecă sau un trimmer.

O altă greșeală este șamponarea necorespunzătoare. Părul ud este mai fragil, iar dacă îl speli cu capul în jos, acesta se deteriorează și mai mult.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban