Experţii de la Travelzoo Deal au creat o listă cu aventurile pe care turiştii le pot încerca în diferite zone ale lumii, provocări care nu pot fi ratate de către iubitorii de senzaţii extreme. De la aventura în San Francisco cu rechini, până la skydiving în Australia sau maratonul din Antactica, acestea nu pot fi ratate.
Iubitorii de adrenalină şi aventură pot descoperi locuri noi, începând o nouă provocare chiar de acum.
Europa: Elveţia
Dacă bungee jumping nu este potrivit pentru voi, trebuie să încercaţi zorbing în Interlaken, Elveţia (foto principal). Este cunoscut ca un sport practicat de aventurieri în centrul Alpilor Elveţieni. El a fost făcut celebru de un grup de neînfricaţi, iubitori de senzaţii tari. Este alcătuit dintr-o minge mare şi transparentă de aproximativ nouă metri înălţime. Înăuntru este căptuşit de încă o minge mai mică pentru protecţie. După ce intri în aceasta, eşti împins de pe un deal unde te vei rostogoli continuu.
Antarctica
Antarctica este zona cea mai rece, friguroasă şi cu vânturile cele mai aspre de pe întreaga planetă. Este de menţionat faptul că în proporţie de 98% este acoperită cu gheaţă. Oricât de neprimitor ar fi acest peisaj, Antarctica devine treptat un continent care începe să găzduiască vizitatori, fiind o destinaţie ideală pentru maratonişti şi ultra-atleţi. Aceştia participă la diferite competiţii între lunile noiembrie şi ianuarie. Împătimiţii acestui gen de aventură pot participa la diferite maratoane precum Arctic Ultra 6633, cursa de 566 de kilometri pe care românul Tibi Uşeriu a câştigat-o în primăvara acestui an.
America de Nord: San Francisco
Stai într-o cuşcă sub apă şi vezi cum arată în realitate specia de rechini Great White, într-o aventură în Insulele Farallon. Această specie vânează lei de mare pe coasta de nord a Californiei între lunile ianuarie şi septembrie. Aventura începe dimineaţa, cu plecarea din San Francisco. Ai nevoie de o doză mare de curaj să te închizi într-o cuşcă sub apă în jurul căreia vor înota rechini.
America de Sud: Peru
Machu Picchu rămâne unul dintre cele mai vizitate locuri din Peru. Printre pasionaţii de aventură, un nou sport începe să capete cât mai mulţi adepţi. Similar cu practicarea snowbording sau surfing, noul sport presupune o placă, dar nu pe valuri sau pe munţi, ci pe nisip. Puteţi face un astfel de tur pe Huacachina sau Arequipa, doua coste deşertice din sudul Limei. Asiguraţi-vă că veţi trece şi peste cele mai mare dune - Cerro Blanco şi Duna Grande.
Africa: Zambia
Dacă nu eşti hotărât ce să experimentezi, un salt de pe podul Victoria Falls este o variantă. Saltul de aici presupune o săritură în gol cu o coardă elastică, fiind celebră datorită locaţiei în care o puteţi desfăşura, la graniţa dintre Zambia şi Zimbabwe, cu vedere la una dintre cele şapte minuni naturale ale lumii.
Australia
De ce să navigaţi sau să faceţi scuba diving la Marea Barieră de Corali atunci când puteţi practica skydive? Vă puteţi rezerva şi un salt în tandem în Cairns pentru vederi panoramice ale ambelor recife şi al Patrimoniului Mondial Rainforest. După o palpitantă săritură de la 14.000 de metri, paraşuta se va deschide şi veţi pluti spre pământ, în timp ce instructorul de paraşutism vă va atrage atenţia asupra tot ceea ce merită văzut.
Asia: Nepal
Micul regat din Himalaya, Nepal, este, probabil, cel mai cunoscut deoarece aici se situează cel mai înalt munte din lume, Everest. Pot fi experimentate aici aventuri de neuitat. Annapurna Circuit se înalţă la altitudinea de 17.000 de metri, atingând platoul tibetan. Tutiştii au privilegiul de a admira cele mai înalte lanţuri muntoase din lume şi să cunoască cultura nepaleză şi tibetană. Cunoscută ca una dintre cele mai aventuroase călătorii, acest circuit durează aproximativ 25 de zile în care este parcurs un întreg traseu.