Cele mai frecvente 8 nemulțumiri pe care le au soții nefericiți. Ce le reproșează soțiilor

Cele mai frecvente 8 nemulțumiri pe care le au soții nefericiți. Ce le reproșează soțiilor

O expertă internațională în căsnicii și autoare de renume, Debra Macleod, a observat, pe parcursul celor peste două decenii de experiență, câteva nemulțumiri în cuplu, comune, pe care bărbații le au față de partenerele lor.

ceartă în cuplu

Ceartă în parteneri într-o relație de cuplu Foto Shutterstock

Soții nemulțumiți în relația de cuplu ajung la psiholog sau mediator, pentru terapie sau consiliere, cu probleme variate — de la infidelitate și conflicte cu socrii, la multe altele. Conform unui studiu, aproximativ 14% dintre cupluri se simt nefericite în căsnicie.

În activitatea sa, Debra Macleod a descoperit că, în ciuda diversității problemelor de căsnicie, anumite plângeri sunt deosebit de frecvente și merită să fie discutate, pentru că dacă nu ești atent, una sau mai multe dintre aceste probleme pot deveni obstacole majore în calea fericirii conjugale.

Veștile bune sunt că fiecare dintre noi are puterea de a depăși aceste capcane — înainte ca ele să provoace daune permanente.

Iată cele mai întâlnite nemulțumiri în cuplu ale bărbaților, potrivit expertei internaționale care oferă și câteva sfaturi în căsnicie / relație.

Soția pare mereu supărată

Când comunică cu soțul, tonul femeii este adesea plin de negativitate și critică. Dacă soțul încearcă să-și exprime îngrijorările legate de căsnicie, ea răspunde defensiv și înfuriată, și pasează vina, în loc să-și asculte partenerul cu adevărat.

Critică constant

În momentele în care soțul are timp liber, ea îl copleșește cu sarcini de făcut în casă. Dacă el iese cu prietenii, ea îl bombardează cu mesaje, întrebându-l constant când se întoarce. Această atitudine reflectă un comportament de șef micromanagement în cadrul căsniciei.

ceartă între un bărbat și o femeie

Ceartă între parteneri într-o relație de cuplu Foto Shutterstock

Respinge avansurile partenerului

Atunci când el îi face avansuri, ea își dă ochii peste cap, își întoarce spatele sau inventează tot felul de scuze. În rarele momente de intimitate , ea rămâne nemișcată, așteptând doar să se termine momentul. Lipsa intimității este o cauză majoră de divorț, conform statisticilor.

Se neglijează

Fie că a încetat să facă exerciții fizice sau poartă haine neglijente , după căsătorie sau chiar și într-o relație de cuplu mai îndelungată, femeia începe la un moment dat să se neglijeze și să-și piardă energia și entuziasmul. Deși aceasta nu este întotdeauna o plângere majoră, femeile care se simt neatractive pot să se retragă emoțional și fizic din căsnicie, fapt menționat adesea de soții care merg la terapie sau consiliere.

Își face din rolul de mamă principala trăsătură de personalitate

Ea se entuziasmează mult mai mult pentru activități precum întâlnirile „Mămică și copil" decât pentru o seară romantică cu soțul ei. O căsnicie axată exclusiv pe copii poate să nu se simtă ca o căsnicie adevărată, ci mai degrabă ca o grădiniță.

Este părinte alfa

Ca lider în educația copiilor, femeia își ceartă soțul de fiecare dată când acesta încearcă să fie tată sau să-și educe copiii în modul său. Acest lucru limitează rolul tatălui în viața copiilor și creează o distanță între parteneri.

Nu își arată recunoștința

Indiferent de eforturile soțului, fie că a muncit ore suplimentare sau a construit ceva pentru familie, soția nu apreciază niciodată ceea ce face partenerul pentru ea și familie și nu îi arată recunoștință.

ceartă în familie de față cu copilul

Ceartă în familie Foto Shutterstock

Nu are pasiuni personale

Lipsa intereselor sau hobby-urilor în afara căsniciei sau a responsabilităților casnice o face pe femeia căsătorită previzibilă și plictisitoare, fără nimic interesant de adăugat în conversație.

Trucuri simple pentru reactivarea relației de cuplu

Dacă te îngrijorează că pasiunea din căsnicia ta începe să scadă, nu intra în panică, recomandă specialista în căsnicii. În schimb, recomandă să analizezi cu atenție răspunsurile la aceste patru întrebări: „Cum poți aduce mai multă pozitivitate și romantism în căsnicie?”; „Cum poți face ca soțul tău să se simtă mai apreciat și dorit?”; „Cum poți să-l susții și să-l încurajezi că este un părinte iubitor și competent?” și „Cum poți să-l faci fericit?”.

Crezi sau nu, să te concentrezi pe fericirea soțului tău este cea mai eficientă modalitate de a-l motiva să facă același lucru pentru tine. Un comportament plin de iubire și apreciere va atrage același comportament din partea partenerului. La fel și pozitivismul și entuziasmul, distracția și afecțiunea - devin reciproce. Uneori, e chiar atât de simplu. Pentru că o relație, în special o relație de cuplu funcționează doar prin implicarea ambilor parteneri, iar bărbații au și ei un rol important de jucat. Cu toate acestea, nimic nu te oprește să preiei inițiativa și să faci tot ce poți pentru a transforma căsnicia voastră într-una mai fericită, mai armonioasă și mai puternică, începând chiar de astăzi”, recomandă Debra Macleod.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia, un butoi cu pulbere. Efectele mai puțin vizibile ale incursiunii ucrainene din regiunea Kursk

2 Un geniu medieval a inventat viagra pentru săraci. Rețeta naturistă pentru virilitate, veche de peste un mileniu

3 Monica Tatoiu, uluită după recalcularea pensiei. Câți bani va primi fosta profesoară de matematică

4 Pedepse grele în cazul amantelor lesbiene ucigașe

5 Bătălie aprigă în regiunea Kursk. Ucrainenii atacă o închisoare pentru femei unde s-au refugiat soldați ruși