Cele mai ciudate legi din lume
Aşa spune legea, nu doar mama
În Spania, se aşteaptă aprobarea unei legi care obligă copiii să îşi respecte părinţii şi să-i ajute la treburile casei. Având în vedere că bărbaţii spanioli sunt obligaţi, la rândul lor, de lege să-şi ajute soţiile cu îngrijirea copiilor şi treburile casnice, nu ar fi o surpriză ca parlamentul să aprobe noua lege, propusă cu o lună în urmă.
Dacă legea va fi aprobată, copiii vor fi obligaţi să îşi ajute părinţii la treburile casnice, să participe la viaţa de familie, să îşi respecte părinţii şi fraţii şi să îndeplinească sarcini potrivite vârstei lor, indiferent de gen. Cu toate acestea, se pare că micuţii nu vor fi pedepsiţi dacă nu îşi vor îndeplini obligaţiile.
Deconectare după program
Germania a fost dintotdeuna cunoscută pentru etica impecabilă a muncii. Totuşi, în ultima vreme, mesajul răspândit pretutindeni a fost că angajaţii ar trebui să se deconecteze, cumva, la finalul zilei, de muncă.
La sfârşitul lunii martie, Ministerul Muncii a introdus o nouă lege conform căreia angajatorii sunt obligaţi să nu-şi contacteze angajaţii în afara programului. Motivul de la baza acestei legi a fost protejarea angajaţilor în faţa posibelor tentative de exploatare prin muncă.
Fără mailuri după program
Deşi în Franţa atât angajatorii, cât şi angajaţii sunt admiraţi pentru seriozitatea şi corectitudinea cu care tratează o colaborare, legea s-a impus. Această lege, care a născut numeroase controverse, a fost impusă chiar luna trecută: angajatorilor le este interzis să dea mailuri legate de muncă angajaţilor, după ora 18.00.
Măsura ideală a taliei
Din dorinţa de a păstra un popor sănătos, Japonia a aprobat, în 2008, legea care impune o anumită măsură în talie pentru persoanele cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani.Taliile japonezilor sunt măsurate anual în timpul unui examen care evaluează, de asemenea, şi tensiunea şi nivelul colesterolului pentru a se asigura că aceştia sunt sănătoşi.
„Cred că sistemul de sănătate japonez este eficient, exact ca o fabrică”, a declarat Zhongmin Guo, care s-a mutat din nou în SUA, după ce a lucrat 14 ani în Japonia.