Cele mai bune șapte alimente congelate care ajută la scăderea trigliceridelor. Pe listă sunt fructele de pădure și somonul

Cele mai bune șapte alimente congelate care ajută la scăderea trigliceridelor. Pe listă sunt fructele de pădure și somonul

Alimentele congelate pot fi la fel de nutritive ca cele proaspete și pot reduce timpul de pregătire a mesei. De exemplu, fructele de pădure congelate, somonul și edamame, sunt încărcate cu nutrienți cheie care reduc trigliceridele, cum ar fi fibrele și acizii grași omega-3.

Unele alimente congelate conțin nutrienți valoroși FOTO: Arhivă

Unele alimente congelate conțin nutrienți valoroși FOTO: Arhivă

Trigliceridele sunt un tip de grăsime care se găsește în sânge. Ele vă pot crește riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și boli de inimă. Schimbarea obiceiurilor alimentare pentru a încorpora mai multe fibre și acizi grași omega-3, reducând în același timp zahărul adăugat și grăsimile dietetice, poate avea un efect pozitiv asupra nivelului trigliceridelor.

Specialiștii de la eatingwell au făcut o listă cu cele mai bune alimente congelate pentru a ajuta la scăderea trigliceridelor

1. Legume congelate

Legumele congelate sunt convenabile și ușor de preparat - ca să nu mai spunem că sunt excelente pentru inimă (și trigliceride) datorită conținutului lor ridicat de fibre. Optați pentru legume congelate simple, care sunt mai bune pentru inima dumneavoastră decât cele cu sosuri care pot fi bogate în grăsimi saturate și sodiu. Consumul a cel puțin trei porții de fructe și legume pe zi ajută la scăderea nivelului de trigliceride, comparativ cu consumul a mai puțin de această cantitate.

2. Pâine cu cereale germinate

Pâinea din cereale germinate se găsește adesea în rafturile de congelare pentru a menține prospețimea, deoarece nu conține de obicei conservanți. Schimbarea cerealelor rafinate cu cereale integrale este o strategie solidă pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele zilnice privind fibrele. Pâinea din cereale germinate este, de obicei, mai bogată în fibre și conține mai puține zaharuri adăugate decât alte opțiuni de pe raft. În plus, pâinea congelată va dura mult mai mult.

3. Somon

Peștele este o opțiune excelentă de proteine congelate pe care să o aveți la îndemână pentru mesele rapide din timpul săptămânii. Un favorit special al dieteticienilor este somonul congelat.

„Peștele gras, precum somonul, conține grăsimi nesaturate (cum ar fi omega-3) care pot contribui la scăderea trigliceridelor”, spune Patricia Kolesa, dietitian.

4. Amestec de fructe de pădure

„Fructele de pădure congelate sunt unul dintre alimentele mele preferate sănătoase pentru inimă pe care să le păstrez în congelator”, spune Samantha Turner, dietetician.

„Fructele de pădure sunt încărcate cu antioxidanți și fibre, care pot ajuta la scăderea nivelului de trigliceride și la îmbunătățirea sănătății generale”, spune specialistul.

5. Edamame

Peștele gras nu este singura sursă de Omega-3. Unele plante furnizează, de asemenea, acizi grași omega-3. „Edamame este o proteină vegetală excelentă, care este, de asemenea, bogată în fibre și acizi grași omega-3, în special ALA (acid alfa-linolenic), care poate ajuta la scăderea nivelului de trigliceride”, spune Vandana Sheth, expert în diabet și plante.

Pentru cei cu diabet, adăugarea alimentelor din soia, cum ar fi edamame, la dieta dumneavoastră poate fi deosebit de eficientă, mai ales dacă aveți deja colesterolul și trigliceridele ridicate.

6. Burgeri vegetarieni congelați

Peștele congelat nu este singura proteină ușor de congelat care poate ajuta la scăderea nivelului de trigliceride. Burgerii vegetarieni congelați pot fi o proteină congelată la îndemână pentru mese ușor de asamblat. Aceștia sunt în mod natural săraci în grăsimi saturate și pot fi o sursă excelentă de fibre.

Conținutul lor de fibre încetinește absorbția carbohidraților și scade absorbția grăsimilor în intestine, ceea ce le face dublu eficiente pentru scăderea trigliceridelor.

7. Orez de conopidă

Menținerea glicemiei stabile este un alt factor important pentru reținerea trigliceridelor. Utilizarea orezului de conopidă în locul unei cereale poate fi o strategie ușoară pentru a reduce carbohidrații totali (și impactul asupra zahărului din sânge) ai unei mese.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate