Cele mai bune conserve pentru micul dejun. Deși stigmatizate, sunt adesea mai nutritive decât multe alimente populare
Deși despre micul dejun se spune adesea că este cea mai importantă masă a zilei, nu toată lumea îl are în rutină. Lipsa timpului pentru prepararea lui este unul dintre motive. O alternativă la îndemână ar putea fi conservele, pe care însă multă lume le evită în detrimentul altor alimente mult mai procesate.
Sardinele, chiar și cele la conservă, sunt o sursă bună de nutrienți. FOTO. Pexels
Alimentele conservate sunt adesea stigmatizate și evitate, fiind considerate foarte procesate și sărace din punct de vedere nutrițional, potrivit Daily Meal , care arată însă că este vorba despre o abordare greșită, deoarece aceste produse sunt adesea mai nutritive și mai puțin procesate decât multe alimente populare pentru micul dejun, inclusiv cerealele dulci.
În plus, sunt ieftine și pot fi pregătite rapid, ceea ce le face un mod perfect de a vă începe ziua.
Iată ce merită luat în calcul:
Compoturile
Compoturile le permite oamenilor să se bucure de fructe pe tot parcursul anului. Datorită capacității de a capta și de a stoca pe termen nelimitat aroma maximă a fructelor, conservele de fructe sunt o alegere excelentă pentru micul dejun.
Singurul dezavantaj al fructelor la conservă este că acestea sunt adesea ambalate în sirop. Acest lucru face ca produsul să aibă un conținut ridicat de zahăr adăugat. Unele fabrici de conserve au început însă să producă și compoturi fără adaos de zahăr.
Conservele de sardine
Printre cele mai bune conserve pentru micul dejun se numără cele de sardine, datorită profilului lor nutrițional și prețului scăzut.
„Pasați-le [sardinele din conservă] cu puțină cremă de brânză, lămâie și pătrunjel și întindeți-le pe niște pâine integrală prăjită. Pentru cei cărora le place populara tendință alimentară a toastului cu avocado, adăugați niște avocado feliat și un ou poșat. Avocado și oul chiar atenuează intensitatea sărată oceanică a sardinelor”, recomandă, într-un interviu acordat publicației Food & Wine, Matt King, bucătar și membru senior al Smith & Wollensky.
Un alt mod interesant de a servi sardinele este într-un fel de mâncare cunoscut sub numele de „ouă de pescar”, în care ouăle sunt coapte deasupra unei grămezi de sardine tocate, ceapă și roșii.
Sardinele la conservă sunt nu doar delicioase, ci și sănătoase: conțin niveluri ridicate de acizi grași omega-3 cu lanț lung, care s-au dovedit a fi benefici atât pentru funcția cardiovasculară, cât și pentru cea cognitivă. Conținutul lor ridicat de proteine asigură un nivel ridicat de sațietate.
Somon la conservă
Deși somonul afumat este luat adesea în calcul la micul dejun, somonul la conservă nu este la fel de apreciat, deși, în multe privințele, înseamnă cam același lucru, oferind aceleași beneficii nutriționale ca și cel dintâi, mai ales acizi grași omega-3.
Cel mai simplu mod de a servi somonul din conservă la micul dejun este pe pâine prăjită Poate fi, de asemenea, servit alături de ouăle benedict.
Conserva de fasole
Fasolea la conservă este un element de bază al micului dejun în câteva state ale lumii, grație faptului că este bogată atât în fibre, cât și în proteine dar, din păcate, prea puțin populară în majoritatea țărilor. Folosirea fasolei la conservă scurtează mult timpul de preparare. Tot ce trebuie să faceți este să încălziți fasolea în timp ce prăjiți ouăle. Cu alte cuvinte, acest mic dejun delicios va fi gata în câteva minute.
Roșiile la conservă de înaltă calitate
Roșiile conservate de calitate superioară sunt incredibil de versatile. Pot fi un topping perfect pentru pâine prăjită.
Supa la conservă
Deși rar consumată la micul dejun în cele mai multe zone ale lumii, supa este un mic dejun popular în altele, inclusiv în Japonia, Turcia și Columbia. Ezogelinul din Turcia, plin de linte, și faimoasa miso din Japonia sunt printre cele mai bune exemple, dar orice supă la conservă poate constitui un mic dejun minunat, scrie Daily Meal.
Sursa: adevarul.ro