Cele mai bune alimente pentru diabetici. Sunt delicioase și pot fi consumate fără grija glicemiei

Cele mai bune alimente pentru diabetici. Sunt delicioase și pot fi consumate fără grija glicemiei

Monitorizarea în mod regulat a cât de mult zahăr consumați poate fi de ajutor pentru oricine, indiferent de starea de sănătate. Dar pentru cei care trăiesc cu diabet zaharat, consumul a prea mult zahăr poate duce la o deteriorare gravă a sănătății.

Cartofii dulci pot fi consumați în porții mici  FOTO Shutterstock

Cartofii dulci pot fi consumați în porții mici FOTO Shutterstock

Dacă diabetul nu este gestionat corect, ceea ce înseamnă că zahărul din sânge rămâne în mod constant la niveluri prea ridicate, poate duce la un risc crescut de afectare a rinichilor, boli de inimă sau deteriorarea nervilor care merg la picioare și la vasele de sânge care se află în ochi, ceea ce poate duce la orbire.

Gestionarea diabetului începe cu o alimentație potrivită și un stil de viață adecvat. Există o mulțime de alimente delicioase pe care persoanele cu diabet le pot consuma, fără să-și facă griji pentru sănătatea lor și pentru glicemia. Aceste alimente vor fi mai bogate în nutrienți, cum ar fi fibre, grăsimi sănătoase și proteine, alimente care vor fi digerate mai lent și, prin urmare, vor permite un control mai bun al zahărului din sânge.

Cele mai bune alimente pentru diabetici

Persoanele cu diabet pot consuma în continuare carbohidrați. Este importantă alegerea carbohidraților complecși, cum ar fi amidonul, care oferă vitamine, minerale și fibre care echilibrează zahărul din sânge.

Quinoa

Această cereală integrală, la modă, este o sursă bună de fibre și proteine, spune nutriționistul dietetician Sarah Koszyk. „Cu combinația de fibre și proteine ​​găsite în quinoa, te vei simți mai plin și vei avea un control mai bun al zahărului din sânge. Proteinele ajută, de asemenea, la absorbția carbohidraților, astfel încât organismul să le poată procesa mai ușor. Vă sugerez să savurați quinoa într-o salată.

Fasole

Fasolea oferă o combinație notabilă de proteine ​​vegetale și fibre solubile care pot ajuta la creșterea senzației de sațietate și la gestionarea nivelului de zahăr din sânge”, explică Jackie Newgent, nutriționist și autorul cărții The All-Natural Diabetes Cookbook. „Înlocuirea cărnii cu fasole poate juca un rol util în sănătatea inimii”, ceea ce este deosebit de important pentru diabetici, deoarece boala de inimă este una dintre cele mai frecvente complicații ale diabetului, scrie Eat This .

Ovăz

Ovăzul conține un tip de fibre numite beta-glucan, care pare să aibă un efect antidiabetic”, explică Newgent. Mai exact, o recenzie publicată în Vascular Health and Risk Management a concluzionat că beta-glucanii ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge și a tensiunii arteriale. „Le sfătuiesc pe persoanele cu diabet zaharat să se ferească de zaharurile adăugate, bucurându-se de fulgi de ovăz sărati mai degrabă decât dulci”.

Pâine 100% din grâu integral

Elizabeth Snyder spune că poți mânca în continuare carbohidrați dacă suferi de diabet. Trebuie doar să ai grijă la mărimea porțiilor: „Problema (cu consumul de carbohidrați ca persoană cu diabet) constă în faptul că mâncăm mai mulți carbohidrați decât avem nevoie, deoarece organismul va alege să stocheze orice energie suplimentară sub formă de grăsime”, spune ea. Așadar, în loc să elimine complet carbohidrații, Snyder recomandă trecerea la carbohidrații complecși, cum ar fi pâinea integrală de grâu 100%, care conțin mai multe vitamine, minerale și fibre care controlează zahărul din sânge.

Năut

Ca și fasolea, năutul este o leguminoasă bogată în fibre care poate fi consumată în locul proteinelor animale , recomandă Nicole Anziani, dietetician și educator certificat în diabet. Năutul prăjit și condimentat este, de asemenea, o gustare bună, bogată în fibre și cu conținut scăzut de carbohidrați, în comparație cu alte opțiuni care ridică glicemia, cum ar fi covrigii și chipsurile de cartofi.

Orez sălbatic

Nu trebuie să renunți complet la orez dacă ești o persoană cu diabet. Orezul sălbatic este bogat în fibre. Nicole Anzani spune că este o cereală străveche și este bogat în mangan, zinc și folat.

Cartof dulce

Anziani spune că, deși cartofii dulci sunt bogați în amidon, ei sunt bogați în beta-caroten, care este transformat în vitamina A esențială. Tratează cartofii dulci ca fiind principalul amidon pentru masă și consumați o porție de aproximativ ½ cană de cartofi copți sau prăjiți. Păstrați coaja pentru un plus de fibre.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Ioana Ene Dogioiu / Filme cu proști care s-au crezut foarte deștepți

2 Locul unde se afla capitala sexului european în lumea antică. Orașul superb în care femeile se dăruiau bărbaților aproape gratis

3 Marea autostradă din România plănuită în anii '80 care nu a mai fost realizată. Avea 870 de kilometri și trecea prin 11 județe

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesant!